Ga naar hoofdinhoud

Hannover Messe Digital Edition: innovatie, netwerken en oriëntatie

Digitaal de Hannover Messe bezoeken is eenvoudig en leerzaam dit jaar

Deze week vindt de Hannover Messe Digital Edition plaats. Meer dan 1.800 exposerende bedrijven tonen hun automatiserings-oplossingen voor fabrieken en energiesystemen van de toekomst. De belangrijkste industriële vakbeurs ter wereld, die alles omvat van AI en robotica tot klimaatbescherming en waterstof, vervult zijn rol als innovatie- en netwerkplatform en creëert – midden in de corona-pandemie – een wereldwijd platform voor oriëntatie en uitwisseling in het tijdperk van industriële transformatie. En u kunt deze beurs eenvoudig bezoeken, digitaal, op afstand, en heel gericht. Aanmelden als bezoeker kan hier.

“Industriële bedrijven moeten in een paar maanden implementeren wat anders jaren zou hebben geduurd”, zegt Dr. Jochen Köckler, CEO van Deutsche Messe AG. “Dit vereist een platform waar mensen uitdagingen kunnen bespreken, oplossingen kunnen presenteren en netwerken kunnen uitbreiden, en dat is precies wat de Hannover Messe Digital Edition is. Met meer dan 1.800 exposerende bedrijven blijft ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor de industrie het centrale platform voor innovaties en oplossingen voor industriële transformatie – ook in tijden van Corona.”

AI, machine learning, robotica

Hannover Messe toont innovaties variërend van AI voor de industrie tot technologieën die het programmeren van robots vereenvoudigen tot oplossingen voor een klimaatneutrale energievoorziening. “De belangrijkste thema’s op de Hannover Messe van dit jaar zijn AI en machine learning, robotica, Industrie 4.0, C02-neutrale productie en Logistiek 4.0, evenals oplossingen voor de e-mobiliteit van de toekomst. Deze week zal de website van de Hannover Messe een wereldwijd kennis- en netwerkplatform zijn voor bezoekers uit de productie- en energiesector”, aldus Köckler. “Ondanks de pandemie en het contactverbod brengen we op het gebruikelijke tijdstip in april technologieleveranciers en klanten bij elkaar.”

Expo: Ruimte voor innovatie

De EXPO-zone biedt bezoekers rechtstreeks toegang tot de technologieën en oplossingen van de exposerende bedrijven. Er worden ongeveer 7.000 producten tentoongesteld, waaronder 1.700 primeurs op de beurs en bijna 400 R&D-projecten. Het programma – dat 750 live exposantenstreams, 750 productvideo’s en 11 exposantenkanalen omvat – biedt bezoekers concrete oplossingen voor het optimaliseren van industriële processen via best-case toepassingen, videotutorials en videochats. “We hebben Hannover Messe uitgebreid met een uitgebreide productdatabase die voor elk probleem de juiste oplossing biedt”, legt Köckler uit.

Conferentie: Ruimte voor inspiratie

Van dinsdag tot en met donderdag ligt de focus op technologische innovaties en oplossingen: Welke rol speelt AI in de industrie? Hoe genereert data toegevoegde waarde? Welk potentieel biedt waterstof voor de industrie? In de conferentieruimte inspireren sprekers bezoekers met ideeën en visies en bieden zij concrete maatregelen voor industriële transformatie.

‘Reset.Rethink.Restart.’ is het motto van het WomenPower-carrièrecongres op vrijdag 16 april. Op het programma staan workshops, paneldiscussies en nieuwe oplossingen om te netwerken, maar ook sprekers als Siemens HR-chef Judith Wiese en de Duitse staatssecretaris voor digitalisering Dorothee Bär.

Netwerken: Ruimte voor interactie

Alle bezoekers van Hannover Messe Digital Edition kunnen direct contact leggen met exposanten, sprekers en andere bezoekers via een gepersonaliseerde toegangspagina met een bijbehorend dashboard dat relevante bedrijven, sprekers en deelnemers zoekt, sorteert en toont. Bezoekers initiëren contactverzoeken met een klik en wisselen vervolgens informatie uit per videochat of videogesprek.

“We openen een nieuw hoofdstuk met de Hannover Messe Digital Edition en zijn overweldigd door de aanmoediging en het vertrouwen vanuit de industrie. Op basis van de ervaringen met de Hannover Messe Digital Edition zullen we in de toekomst het beste van de digitale en analoge werelden combineren om een holistische hybride beurservaring voor onze klanten te creëren.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven