Ga naar hoofdinhoud

Hannover Messe: Dassault Systèmes demonstreert virtual twin die duurzame innovatie kan versnellen

Dassault Systèmes toont tijdens de Hannover Messe hoe het 3Dexperience-platform kan helpen om duurzame innovatie te versnellen (foto: Dassault Systèmes)

Dassault Systèmes zal tijdens de Hannover Messe (30 mei – 2 juni) op ​​stand C34 in hal 4, laten zien hoe virtuele universums op basis van het 3Dexperience-platform duurzame innovatie helpen versnellen.

Duurzame innovatie wordt gedreven door samenwerking, toegang tot, analyse en het delen van betrouwbare gegevens, naadloze simulatie en modellering van oplossingen en processen en zelfs hele ondernemingen. Een digital twin kan daarbij een belangrijke bijdrage leveren: van virtuele prototyping tot het besparen van materialen en hulpbronnen in nieuwe circulaire benaderingen, tot het verkorten van de time-to-market, het verbeteren van de ecologische voetafdruk en het benutten van kennis door middel van levenslang leren.

Dassault Systèmes zal tijdens de Hannover Messe laten zien hoe connected oplossingen en geïntegreerde industriële processen kunnen bijdragen aan de duurzaamheid van een bedrijf. Het scenario dat op de stand van Dassault Systèmes wordt getoond, illustreert hoe realtime samenwerking een duurzaam mobiliteitsconcept kan realiseren.

e.Volution

e.Volution, een van de partners in presentatie op de stand, ontwikkelt, produceert en exploiteert Mobility-as-a-Service-systemen bestaande uit innovatieve voertuigen aangedreven door waterstofbrandstofcellen. Het bedrijf heeft zelf niet de speciale knowhow over de gebruikte brandstofceltechnologie. Door een samenwerkingsnetwerk op te bouwen en te benutten, kan het bedrijfsmodel desondanks slagen. Het maakt daarbij gebruik van het 3Dexperience-platform als een “single source of truth”. Dit leidt tot een snelle implementatie van idee tot simulatie, productie en service.

Omron en VAF

Dassault Systèmes demonstreert samen met industriële automatiseringsspecialist Omron en speciaalmachinebouwer VAF de verschillende stappen van de waardeketen. Bij productontwikkeling helpt het 3Dexperience-platform de productieprocessen van brandstofcellen sterk te automatiseren, de kwaliteit te verhogen en tegelijkertijd drastisch kortere cyclustijden te realiseren.

Bipolaire platen

Als het gaat om de ontwerpanalyse en modificatie van bipolaire platen – het hart van een brandstofcelstapel – en de serieproductie, komt Graebener Bipolar Plate Technologies uiteindelijk in twee opzichten in het spel. Het bedrijf is specialist in de engineering en constructie van productiesystemen en lijnen voor de productie van bipolaire platen. Daarnaast biedt het een groot portfolio aan diensten, van bipolair plaatontwerp tot prototyping en kleine serieproductie met zijn eigen applicatielaboratorium.

De laatste stap van het scenario laat zien hoe feedback van de afzonderlijke processtappen terug kan vloeien in de ideeënpool voor nieuwe varianten en ontwikkelingen of zelfs volledig nieuwe businessmodellen – een virtuele levenscyclus door het volledige waardenetwerk.

Virtual twin

Naast de aanwezigheid op de beurs brengt Dassault Systèmes de zevende editie van zijn Manufacturing in the Age of Experience Industry-evenement voor de eerste keer naar Hannover. Het evenement richt zich op de productie van de toekomst – trends, technologieën, veranderende werkpatronen en behoeften van klanten. Het biedt de industrie de mogelijkheid om in de Media Factory, hal 17, een virtual twin-ervaring te ontdekken die de waarde voor de productie aantoont. Het is mogelijk om door een virtuele fabriek te lopen, potentiële problemen te identificeren en echte industriële probleemoplossingen te ervaren. Daardoor begrijpen ze hoe de virtual twin-ervaring zowel toegankelijk als onmiddellijk uitvoerbaar is. Besluitvormers krijgen een praktisch inzicht in het concept van de virtual twin op het 3Dexperience platform en kunnen met industrie-experts bespreken hoe de virtual twin hun toekomstige doelen en business kan ondersteunen.

Ook interessant: Dassault Systèmes lanceert 3DExperience Edu Centers of Excellence

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven