Ga naar hoofdinhoud

Handheld operating panel met capacitive touch screen

Het handheld bedieningspanel HGT 1051 van SIGMATEK zoals het op de SPS/IPC/Drives werd getoond (foto: Paul Quaedvlieg)

Het nieuwe HGT 1051 mobiele bedieningspaneel van SigmaTek is voorzien van een 10.1-inch Multi Touch scherm in portrait formaat (800 x 1280 pixel). Met het glazen touchscreen (PCT) kunnen bijvoorbeeld robottoepassingen intuïtief, comfortabel en zeer overzichtelijk bediend en gevolgd worden.

Een EDGE2 Technology processor zorgt voor een hoge performance van de mobiele HMI. De geïntegreerde Safety functies waaronder noodstop, bevestigingsknop en key-switches bieden de vereiste veiligheid. In de standaard configuratie zijn Ethernet en USB interfaces geïntegreerd. Het ergonomisch ontworpen bedieningspaneel met IP54 bescherming valt goed in de hand en kan enkele uren achtereen gebruikt worden – dat alles dankzij het geringe gewicht van 1.100 gr.

Snelle ingebruikname

Net als bij alle SigmaTek HMIs wordt de visualisatie comfortabel met het engineering softwarepakket Lasal gecreëerd. Kant-en-klare templates en functie componenten zorgen ervoor dat de HGT 1051 snel in gebruik genomen kan worden.

SigmaTek, in Nederland vertegenwoordigd door SigmaControl, toonde het nieuwe mobiele bedieningspaneel als één van de noviteiten op de vakbeurs SPS/IPC/Drives, die eind november 2016 in Neurenberg (D) plaatsvond.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven