Ga naar hoofdinhoud

Halstrup-Walcher direct drive voor formaatverstelling

Het portfolio positioneersystemen van Halstrup-Walcher is uitgebreid met nieuwe directe aandrijvingen voor formaatverstelling (foto: Halstrup-Walcher).

In de directe aandrijvingen van de productfamilie PSD van Halstrup-Walcher zijn behalve de stappenmotor relevante deelsystemen zoals aansturing, businterface en incrementele encoder of absoluut meetsysteem al geïntegreerd.

De aandrijvingen voor automatische formaatverstelling kenmerken zich door een compacte bouwvorm en toerentallen tot 1500 min-1 en zijn daarmee geschikt voor het frequent verstellen van machineassen bij kleine seriegroottes. De machine kan daardoor in korte tijd worden omgesteld.

De bouwgrootte van de PSD positioneersystemen zijn uitgevoerd volgens Nema 17 en 23. Als directe aandrijving met volle as vormen de motoren zelf de montageflens. De geïntegreerde aandrijvingen bieden veel opties. Voor een optimale integratie in de machine worden de aandrijvingen optioneel met een voorzetstuk met holle as geleverd. Daarmee kunnen ze zonder koppeling direct op de spindel worden gemonteerd.

Voor hogere draaimomenten wordt in de behuizing bovendien een reductor ingebouwd, zodat draaimomenten tot 10 Nm mogelijk zijn. De bouwvorm is met de draaibare behuizing en variabele plaatsing van de aansluitstekker flexibel inzetbaar.

Formaatverstelling

Het 32 bits incrementele meetsysteem maakt positieterugmelding mogelijk. Met het optionele absolute meetsysteem zonder batterij weet de aandrijving altijd waar hij staat, zonder referentiebeweging en zonder onderhoudsinspanning. De adressering van het apparaat gebeurt via een draaischakelaar. Een terugvoedingschakeling beschermt de inwendige elektronica tegen bedrijf als generator en handmatig verdraaien. De conditiebewaking van de systemen ondersteunt predictief onderhoud van de machine.

De eerste apparaten van de productfamilie worden geleverd met een interface voor CANopen en IO-Link. Op klantenspecificatie is aansturing over Profibus DP, DeviceNet, Modbus RTU, Sercos, EtherCAT, Profinet, EtherNet/IP en Powerlink mogelijk. De fabrikant levert alle tien bussystemen al voor zijn PSE 3 familie positioneersystemen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven