Ga naar hoofdinhoud

Grootste hijs kadekraan Huisman China

De kadekraan van Huisman China voerde met succes zijn grootste hijs tot nu toe uit.

Met behulp van de nieuwe 2400 mt kadekraan heeft de Chinese vestiging van Huisman Equipment de installatie afgerond van de 3000 mt offshore mastkraan aan boord van de ‘Lewek Constellation’. De kadekraan (ook wel bekend als de Skyhook) heeft de mastkraan binnen drie dagen en in slechts twee hijsen geïnstalleerd.

In april 2014 zal het schip bij Huisman China vertrekken. De geplande aankomst bij Huisman Schiedam voor de installatie van het 800 mt multi-lay pijplegsysteem is medio 2014. Door de beschikbaarheid van de Skyhook kan Huisman China grote delen van installaties turnkey installeren, testen en in bedrijf stellen waardoor projectrisico’s worden verminderd.

Skyhook kadekraan

De Skyhook heeft twee belangrijke hijsconfiguraties: een ‘heavy lift’ configuratie waarbij de kraan 2,400 mt kan hijsen met een reikwijdte van 30 m (maximale hijshoogte 100 m), en een ‘extended reach’ configuratie, waarmee hij 200 mt bij 90 m reikwijdte (maximale hijshoogte 140 m) kan hijsen. De kraan kan zich verplaatsen langs een 380 m lange kade en kan deze afstand afleggen met een belasting van 2,400 mt (‘super ballast’ hijsconfiguratie).

De kadekraan is ontworpen en gefabriceerd door Huisman en is (samen met de 380 m lange kade) sinds het voorjaar van 2013 in gebruik. De combinatie van de sterke kadeconstructie, diepwatertoegang (17 m) en de beschikbare Ro-Ro faciliteiten maakt Huisman China geschikt voor het produceren, laden, installeren, testen en in bedrijf stellen van zware constructies op grote (offshore) schepen of FPSO’s.

De ‘Skyhook’ is al ingezet bij de installatie van mastkranen tot 900 mt. Huisman China’s orderportfolio voor de komende jaren is goed gevuld en bestaat uit orders voor verschillende kraantypes.

Huisman in China

Huisman China is gesitueerd in de provincie Fujian (regio Xiamen) en faciliteert klanten in Azië. De productiefaciliteit is sinds april 2007 volledig operationeel en levert een significante bijdrage aan de gehele engineering- en productiecapaciteit van Huisman. De vestiging in China is ISO 9001, OHSAS 18001, ISO 14001 en API gecertificeerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven