Ga naar hoofdinhoud

Grootste ABB robot ooit

ABB introduceert met de IRB 8700 de zwaarste ABB robot ooit. Deze industriële robot kan ladingen tillen tot 800 kg met een bereik van 3,5 m. Hiermee is de IRB 8700 gemiddeld 25% sneller dan vergelijkbare robots in deze gewichtsklasse. Andere bijzondere kenmerken zijn het eenvoudige ontwerp, onderhoudsarme high-performance componenten, Foundry-Plus-2 bescherming en LeanID uitvoeringen.

De verscheidenheid aan toepassingen en taken voor zware robots groeien mee met de eisen van industrie. Bij bewerkings- en handlingsprocessen komen regelmatig grote krachten en momenten voor. De stijfheid van de IRB 8700, dankzij de symmetrische opbouw en de parallelle armen, vereenvoudigen de besturing en controle bij deze processen.

De ABB robot is beschikbaar in twee configuraties: één met een bereik van 4,2 m en een maximaal hefvermogen van 550 kg (620 kg met gekanteld draaipunt en 475 kg in de LeanID uitvoering) en een variant met een bereik van 3,5 m en maximaal hefvermogen van 800 kg (tot 1000 kg met gekanteld draaipunt en 630 kg in de LeanID uitvoering). Beide versies hebben een massatraagheidsmoment van 725 kgm². De nieuwe robot voldoet hiermee aan de behoeften van de klant.

Eén motor per armsegment

De standaard Foundry-Plus-2 bescherming draagt ook in ruwe werkomstandigheden bij aan een hoge beschikbaarheid bij continu gebruik. De robot is voorzien van slechts één high-performance motor met aandrijving per armsegment, terwijl veel concurrerende robots in deze klasse meerdere motoren hebben. Daarnaast bevat de robot geen gasveren, maar uitsluitend een contragewicht en een mechanische veer. De IRB 8700 kan hierdoor korte cyclustijden met een hoge nauwkeurigheid leveren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven