Ga naar hoofdinhoud

Greenflux Smart Charging Controller wint sMove360° Award

Greenflux ontwikkelde hun Smart Charging Controller om laadpaalfabrikanten en operators wereldwijd een oplossing te bieden voor het slim laden van elektrische auto’s (foto: GreenFlux).

Greenflux, een Nederlandse pionier op het gebied van smart charging voor elektrisch rijden wint een internationale smart mobility award. Op 18 oktober werden de winnaars van de 2016 sMove360° award bekend gemaakt tijdens de eCarTec expo in München. In de categorie ‘ICT Infrastructuur en Veiligheid’ werd de eerste prijs uitgereikt aan de Nederlandse laadpaal operator en service provider Greenflux.

Hun Smart Charging Controller, welk elk oplaadpunt voor elektrisch rijden kan transformeren tot een intelligent aangesloten apparaat, overtuigde de expert jury en werd bekroond tot winnaar. Greenflux ontwikkelde hun Smart Charging Controller om laadpaalfabrikanten en operators wereldwijd een oplossing te bieden voor het slim laden van elektrische auto’s. Via capaciteit management verdeelt Smart Charging de totaal beschikbare energie over de verschillende oplaadstations. Dit betekent dat elektrische auto’s met hogere vermogens kunnen laden wanneer niet alle laadpunten in gebruik zijn en wordt overbelasting bij volledige bezetting voorkomen.

Slim laden

GreenFlux is een pionier op het gebied van Smart Charging en heeft ruime ervaring in verschillende Europese landen waaronder Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De oplossingen die GreenFlux biedt zijn gebaseerd op uitgebreide ervaringen en pilots met Nederlandse netbeheerders en bedrijven. Ze zoeken oplossingen voor de problemen waar organisaties tegenaan lopen die elektrisch rijden als een service willen aanbieden. De behoefte aan slim laden zal alleen maar groeien, zowel nationaal als internationaal, wanneer de druk op het energienetwerk toeneemt door de groei van de markt van elektrische voertuigen. De controller van GreenFlux is klaar voor deze uitdaging en kan daarnaast ook domme laadstations voor elektrische voertuigen transformeren in slimme oplaadstations. Daarmee kunnen laadpaaloperators meer mogelijkheden aan hun klanten aanbieden zoals service op afstand en verrekendiensten.

gfx-scc-2

De GreenFlux Smart Charging Controller is deel van de visie van GreenFlux om een duurzame wereld te creëren, aangedreven door de zon. De controller maakt het voor auto’s mogelijk om te laden met 100% hernieuwbare energie en laadt auto’s sneller op wanneer er meer groene energie beschikbaar is.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven