Ga naar hoofdinhoud

Greener breidt vloot mobiele stroomopslag uit tot bijna 15 MWh

Door de inzet van deze batterijen in de bouw wordt naast stikstof ook CO2 bespaard, doordat de batterij geladen is met duurzame stroom. Greener wil vaker in de bouwsector kunnen zorgen voor duurzame en flexibele stroom op locatie (foto: Greener)

Greener, leverancier van duurzame energie voor grid-edge en off-grid toepassingen, bestelt 30 nieuwe mobiele batterij-energieopslagsystemen van Alfen, specialist in energieoplossingen voor de toekomst. De mobiele opslagsystemen zullen worden ingezet om een duurzaam emissievrij alternatief te bieden voor mobiele dieselgeneratoren in heel Europa. De nieuwe opslagsystemen worden voor het festivalseizoen in 2020 geleverd.

Ieder mobiel opslagsysteem heeft een capaciteit van 338 kWh op basis van BMW i3 autoaccu’s. De opslagsystemen zijn voorzien van standaard aansluitingen waardoor ze ‘plug-and-play’ kunnen worden ingezet op tijdelijke en afgelegen locaties. Greener levert slimme batterijen en datagestuurde softwarediensten op het gebied van energiebeheer voor evenementen, bouwterreinen, onderhoud van transformatorstations, laadpleinen voor elektrische auto’s en verschillende netdiensten.

Awakenings, Tomorrowland en Winter Wonderland

In 2018 leverde Alfen haar eerste mobiele opslagsysteem aan Greener. In de zomer van 2019 werden er nog eens 12 systemen geleverd voor verdere uitbreiding en een bredere uitrol. Internationale festivals en evenementen, zoals Awakenings (Nederland), Tomorrowland (België) en Winter Wonderland (VK), maakten al gebruik van groene stroom uit deze mobiele batterijopslagsystemen.

Maritieme sector en bouw

Ook werden er pilots opgestart met partners van Alfen, zoals Van Der Leun, en nieuwe toepassingen uitgerold, zoals het gebruik van batterijstroom in de maritieme sector voor emissievrije vaart. Ook heeft Greener onlangs in samenwerking met Volker Wessels en Köko een pilot uitgevoerd in Amsterdam op een bouwlocatie. Ook in deze sector wil Greener meer mobiele stroomopslag gaan aanbieden.

Met deze nieuwe bestelling van 30 mobiele opslagsystemen beschikt Greener binnenkort over een vloot van 43 mobiele opslagsystemen met een capaciteit van in totaal bijna 15 MWh. Dat is meer dan het grootste opslagsysteem in Nederland.

Alternatief voor dieselgeneratoren

Dieter Castelein, mede-oprichter van Greener vertelt: “Met deze nieuwe bestelling beschikken we straks over de grootste vloot van mobiele batterij-opslagsystemen ter wereld. Hiermee staan we klaar om een unieke en grootschalige oplossing te bieden voor veel van de uitdagingen rondom de uitstoot van CO2 en stikstof waar we vandaag de dag mee te maken hebben. Onze mobiele batterijen bieden een emissievrij en stil alternatief voor dieselgeneratoren bij stedelijke evenementen, festivals, bouwlocaties en in de maritieme sector. In Alfen hebben we een sterke partner gevonden die ons kan ondersteunen bij onze innovatieve oplossingen. Zo kunnen we optimaal inspelen op de groeiende vraag naar onze groene stroomoplossingen.”

Het verschil maken

Andreas Plenk, Business Unit Director Energy Storage bij Alfen, vult aan: “We zijn erg trots op deze nieuwe opdracht voor Greener. Met ons mobiele opslagsysteem, dat speciaal is ontwikkeld voor tijdelijke locaties, kan Greener haar klanten een unieke emissievrije oplossing bieden en daarmee bijdragen aan een beter milieu. De schaal die Greener nu in de markt zet, kan echt het verschil maken waarmee lawaaierige en vervuilende dieselgeneratoren spoedig tot het verleden zullen horen.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven