Ga naar hoofdinhoud

Gevoelige krachtsensoren tot 0,1 N voor robots

De nieuwe S250-serie high-precision krachtsensoren komt beschikbaar als extra optie voor Epson's zes-assige en SCARA-robots (foto: Epson)

Epson introduceert een nieuwe S250-serie high-precision krachtsensoren. Deze S250-serie is wereldwijd geïntroduceerd en komt beschikbaar als extra optie voor Epson’s zes-assige en SCARA-robots. Zelfs minimale krachten tot 0,1 N worden gevoeld.

De nieuwe duurzame en gevoelige krachtsensoren maken gebruik van Epson’s zelf ontwikkelde piëzo-elektrische kwartssensor-technologie. Hierdoor kunnen ze minieme krachten in zes verschillende richtingen detecteren op een nauwkeurige en consistente manier. Deze technologie stelt klanten in staat om complexe fabricageprocessen te automatiseren en zorgt voor een hogere productiviteit. Opdrachtcommando’s voor de bediening van de robot worden meegeleverd bij de sensor, zodat klanten het systeem eenvoudig kunnen invoeren.

Verbetering productieproces

Fabrikanten maken steeds meer gebruik van robots vanwege krapte op de arbeidsmarkt, dalende geboortecijfers en vergrijzing van de bevolking, waardoor veel bedrijven in de toonaangevende economieën wereldwijd worden getroffen. Daarnaast zet de reshoring-trend door in onder andere Europa en Noord-Amerika. De innovatieve krachtsensoren van Epson spelen in op deze problematiek en vormen een belangrijke stap voorwaarts in Epson´s missie om meer robots te introduceren ter verbetering van het productieproces.

Assemblage kwetsbare onderdelen

Epson ProSix C8 with Force Sensor_2Dankzij de S250-serie kunnen robots minieme krachten voelen, zelfs tot 0,1 N, wat ze geschikt maakt voor het automatiseren van complexe taken zoals het met hoge precisie assembleren van kwetsbare onderdelen. De sensoren kunnen eveneens worden gebruikt voor taken die voorheen afhankelijk waren van menselijke zintuiglijke waarneming, zoals polijsten en ontbramen, waardoor werknemers worden verlost van repetitieve handmatige werkzaamheden.

Robots ondersteunen mensen

“De nieuwe krachtsensoren betekenen een belangrijke ontwikkeling voor Epson en de productie-industrie in het algemeen,” aldus Yoneharu Fukushima, COO van Epson’s Robotics Solutions Operations Division. “Voor ons bedrijf, dat streeft naar de bevordering van innovatie in de productie-industrie, bieden de nieuwe sensoren mogelijkheden om de toepassingen van robots uit te breiden, en brengen ze ons een belangrijke stap verder in de richting van ons doel om een wereld te creëren waarin robots mensen ondersteunen in vele uiteenlopende situaties.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven