Ga naar hoofdinhoud

Gestandaardiseerde roadmap voor IT-beveiliging

IT-beveiliging of cyber-security is een probleem dat een goede aanpak vereist

Informatie- en communicatietechnologie is groeiende in een netwerk dat in een razend tempo in alle sectoren van de economie en onze samenleving binnen treedt: van smart grid over ICT en e-mobiliteit tot aan industrie 4.0. Dit zorgt voor nieuwe uitdagingen in de IT-beveiliging. De Kontaktstelle Informationssicherheit (KSI) van VDEDKE heeft met de coördinerende instantie IT Security DIN (KITS) een nieuwe versie van de Standardization routekaart voor IT Security geïntroduceerd.

De focus van VDE ligt op de bescherming van gegevens, smart grid, industrie 4.0, medische, elektrische mobiliteit, smart home, begeleid wonen, actieve en smart cities. De Standaardisatie routekaart heeft de huidige ontwikkelingen in Europa in het vizier. Besproken worden de Europese activiteiten in cyberbeveiliging. Met name de aanbevelingen van de Groep Cyber ​​Security Coordination (CSCG) en de eisen van de geplande Duitse IT security wet ter beveiliging van kritieke infrastructuur op het gebied van voedsel, energie, financiële dienstverlening, verzekeringen, gezondheidszorg, informatietechnologie en telecommunicatie, media en cultuur, vervoer en communicatie en water.

De roadmap toont aan dat op veel gebieden weinig mis is, maar dat er door standaardisatie en eenduidigheid veel winst te behalen valt. “Een belangrijke taak voor de toekomst is om de werkingsmechanismen van de verschillende systemen gedetailleerd vast te leggen en eenduidige afspraken te maken over IT-beveiliging. Zo vermijden we  dubbel werk en ongewenste situaties” zegt Dr. Ing. Bernhard Thies, woordvoerder van de VDE-DKE-management. Als de IT-beveiliging dat vereist dan wordt de roadmap voortdurend bijgewerkt, uitgebreid en aangepast.

De Duitse standaardisatie roadmap voor IT-beveiliging versie 2 is hier te downloaden

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven