Ga naar hoofdinhoud

Geïntegreerd referentiëren met multiturn absolute encoders van Faulhaber

Faulhaber breidt zijn encoder-portfolio uit met multiturn absolute encoders met line driver

Faulhaber breidt zijn encoder-portfolio uit met multiturn absolute encoders met line driver. In combinatie met borstelloze DC-servomotoren levert de nieuwe magnetische AEMT-12/16 L absolute encoder absolute hoekinformatie met een vooraf ingestelde multiturn-resolutie van 16 bits (65536 omwentelingen) en een singleturn-resolutie van 12 bits (4096 stappen) voor commutatie, toerentalregeling en motion control. Oftewel geïntegreerd referentiëren.

Deze positiegegevens kunnen worden opgevraagd via een SSI-interface met het BiSS-C-protocol. De interface met line driver is differentieel ontworpen en is gebaseerd op de RS422-standaard. Daarom is het mogelijk de motor/encoder-unit tot op 5 meter afstand van de controller te plaatsen.

Geen digitale Hall-sensoren nodig

Het BiSS-C protocol is opgesteld voor industriële toepassingen waarin een hoge overdrachtssnelheid, flexibiliteit en minimale inspanningen bij het implementeren vereist zijn.

Voor commutatie van de motoren zijn in principe geen digitale Hall-sensoren meer nodig. Met AEMT is sinuscommutatie mogelijk, evenals een zeer efficiënte werking van de motor met een minimale koppelrimpel.

Reservebatterij

De encoder kan worden aangesloten op een netvoeding, maar ook op een reservebatterij of alternatieve energieopslag. Als de hoofdvoeding wordt uitgeschakeld, zal de reservebatterij de encoder nog steeds van voldoende energie voorzien om motoromwentelingen te detecteren en de multiturn-telling te verhogen of te verlagen.

Op deze manier klopt de telling bij het opnieuw inschakelen van de hoofdvoeding nog steeds. Een nieuwe referentie-run is niet nodig.

Verschillende connectortypen

De multiturn-telling kan tijdens het opstarten via een extra interface-pen worden gereset. De encoder is te combineren met borstelloze DC-motoren van de series B, BX4 en BP4.

De encoder wordt aangesloten met een bandkabel; er zijn verschillende connectortypen beschikbaar. Er zijn ook verschillende filtermodules en adapters verkrijgbaar voor een aansluiting op de de Speed & Motion Controllers van Faulhaber.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven