Ga naar hoofdinhoud

Geautomatiseerd beladen en ontladen met de MTB-applicatiekits van Schunk

Met de nieuwe MTB-applicatiekits maakt Schunk een gemakkelijke toegang tot de gedeeltelijke automatisering van bewerkingsmachines met cobots mogelijk (foto: Schunk)

Geautomatiseerd beladen en ontladen in slechts een paar stappen is mogelijk met de nieuwe MTB-applicatiekits van Schunk. Ze zorgen voor een eenvoudige start in gedeeltelijke automatisering met cobots. De meegeleverde grijpers en spanners zijn aangepast voor gebruik bij het verspanen van metaal en kunnen worden gecombineerd met robot specifieke verbindingssets. Dit bespaart tijd bij het plannen, maakt tot 50 procent sneller beladen en ontladen mogelijk en verbetert de machinebezetting.

Cobots zijn perfecte helpers wanneer machines in een productiehal eenvoudig en flexibel moeten worden beladen en ontladen. Ze voegen ruwe onderdelen toe en verplaatsen de afgewerkte producten. Ze ontlasten medewerkers van eentonige en stressvolle werkzaamheden en creëren tijd voor andere taken. Maar hoe ga je aan de slag met geautomatiseerde applicaties? Schunk biedt een oplossing.

Grijpen en spannen uit één hand

Afhankelijk van de ruimte en taak zijn de MTB-applicatiekits van Schunk verkrijgbaar met een enkele of dubbele grijper. Elk kit bevat één of twee universele JGP-P-grijpers met een afblaasventiel en een afgesloten ventiel box. Schunk lanceerde pas eind vorig jaar de hoogwaardige 2-vinger parallel grijper. De “dubbele grijperkit” zorgt voor maximale productiviteit omdat de twee grijpers de machine in één keer kunnen beladen en ontladen, wat resulteert in een tijdsbesparing van bijna 50 procent.

Automatisch spannen van stationaire werkstukken

Door een combinatie van spanners en grijpers uit één hand is de inbedrijfstelling eenvoudig en snel. Hiervoor biedt Schunk een derde applicatiekit voor het automatisch spannen van stationaire werkstukken. Daartoe behoort de compacte en onderhoudsarme PGS3 pneumatische klem, die via een geïntegreerde flens direct op de machinetafel kan worden gemonteerd en net als de grijpers in de robotbesturing kan worden geïntegreerd.

Geautomatiseerd beladen en ontladen

Door de verzegelde ventielbox zijn de kits geschikt voor gebruik in de ruwe omgeving van verspaningsmachines. De grijperkit bevat een geïntegreerd afblaasventiel. Het ontlast de operator bovendien van stressvolle werkzaamheden: vuil en spanen worden automatisch verwijderd van de spanner en het werkstuk. Handmatige verwijdering met perslucht is niet meer nodig en de spangebieden worden perfect gereinigd voor herhaalbaar opspannen. De applicatiekits zijn beschikbaar voor Omron, Universal Robots, TM, Doosan en Fanuc cobots. Met specifieke kabels, slangen en de afzonderlijke robot aansluitkits kunnen gebruikers de componenten van Schunk in slechts enkele stappen op de cobot aansluiten en is de machine klaar voor geautomatiseerd beladen en ontladen.

Ook interessant: Schunk breidt Plug & Work-porfolio voor grijpsystemen uit

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven