Ga naar hoofdinhoud

GE en PTC werken samen aan Brilliant Manufacturing

Brilliant Manufacturing van GE verbindt ongelijksoortige systemen, van werkvloer- tot ERP-systemen en combineert een gegevensdashboard met eenvoudige ‘drag and drop’-functies die zijn toegesneden op de specifieke rol van elke gebruiker (foto: GE)

GE en PTC gaan samenwerken om een moderne productieoplossing aan te bieden binnen de softwaresuite Brilliant Manufacturing van GE. Deze nieuwe oplossing voor het automatiseren van productieprocessen, verkocht onder de GE merknaam, maakt gebruik van de mogelijkheden van ThingWorx, het technologieplatform voor industriële Internet of Things-applicaties van PTC.

Dit resulteert in een industriële oplossing met flexibele dashboards en vergaande mogelijkheden voor gegevensanalyse die zijn geïntegreerd met de softwarefunctionaliteit van GE voor de fabrieksvloer.

Gezamelijke verkoop

GE en PTC stemmen hun wereldwijde verkoop- en marketingorganisaties op elkaar af om samen in te springen op wereldwijde kansen in de markt. Als een van ‘s werelds grootste productiebedrijven zal GE de gezamenlijke oplossing van GE en PTC in het kader van zijn ‘Brilliant Factory’-initiatief ook inzetten in zijn eigen productiefaciliteiten.

“Brilliant Factory integreert technische en productieontwerpen, analyseert data om de productiviteit van onze fabrieken te vergroten en optimaliseert de volledige toevoerketen”, aldus Jamie Miller, de CIO van GE. “Deze oplossing helpt ons om ervoor te zorgen dat data op eenvoudige en transparante wijze wordt omgevormd tot praktische informatie die bedrijfskritische besluitvormingsprocessen ondersteunt. Dit stelt ons in staat om voor maximale uptime van onze machines te zorgen en de noodzaak van onderhoud te kunnen voorspellen voordat het productieproces beïnvloed wordt.”

Het gebruik van de ThingWorx-technologie van PTC binnen de softwaresuite Brilliant Manufacturing van GE biedt mogelijkheden voor het optimaliseren van productieprocessen in combinatie met:

  • Op rollen gebaseerde productiedashboards met real time productie-KPI’s
  • Gestandaardiseerde KPI-modellen voor alle productiefaciliteiten die verbonden kunnen worden met heterogene systeemomgevingen
  • Samenwerkingsmogelijkheden, waarschuwingen, notificaties en toegang tot uitvoerbare gegevens, ter ondersteuning van een beter gefundeerde besluitvorming.

“Deze technologie is getest in GE’s geavanceerde productiefaciliteiten”, aldus Kate Johnson, chief commerical officer bij Chief GE Digital. “Het gezamenlijke team van GE en PTC staat klaar om een modulaire en robuuste oplossing te leveren aan fabrikanten die hun productieprocessen hoognodig moeten optimaliseren via digitalisering.”

GE en PTC zullen daarnaast samenwerken om ThingWorx te certificeren voor het Predix ecosysteem.

“GE is een pionier in het gebruik van technologie voor het bouwen van geavanceerde productiefaciliteiten”, aldus Jim Heppelmann, de bestuursvoorzitter en CEO van PTC. “We zien het als een belangrijke erkenning dat een onbetwiste marktleider onze ThingWorx-technologie op zo’n enorme schaal inzet. We zien ernaar uit om verder met GE samen te werken en producenten in alle delen van de wereld te helpen om de belofte van het ‘Internet of Things’ in te lossen.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven