Ga naar hoofdinhoud

Gateway voor draadloos sensornetwerk

De nieuwe 9792 van National Instruments is een program-meerbare wireless sensor network (WSN) gateway die via een groot aantal open communicatiestandaarden kan communiceren met WSN meetnodes en andere hardware. De gateway combineert een LabView Real-Time controller en een geïntegreerde WSN radio, zodat LabView Real-Time applicaties lokaal op de gateway kunnen draaien voor de verwerking van gegevens afkomstig van WSN apparaten. Dit maakt de 9792 (rechtsop de foto) geschikt voor embedded, draadloze datalogging applicaties.

De 9792 kan worden geprogrammeerd met de LabVIEW Real-Time Module voor autonoom gebruik. De gateway heeft een krachtige 533 MHz processor en 2 Gb intern geheugen voor embedded datalogging applicaties. Dankzij de geïntegreerde web- (HTTP) en bestands- (FTP) servers kan de gateway ook op afstand gegevens inlezen van thin clients, zoals smartphones en mobiele computers.

Spanning- en weerstandsmeting
Met de eveneens nieuwe WSN-3226 gecombineerde node voor spannings- en weerstandsmetingen worden de meetmogelijkheden van het WSN platformuitgebreid. Het platform biedt nu ondersteuning aan metingen gebaseerd op weerstand, zoals RTD’s en potentiometers. Hierdoor kunnen technici en onderzoekers spannings- en temperatuurmetingen op een enkel WSN apparaat combineren.

De meetnode beschikt over vier analoge ingangen, die afzonderlijk kunnen worden geconfigureerd voor +/- 10 V metingen of voor weerstands-metingen. De nieuwe meetnode geeft ingenieurs en wetenschappers de flexibiliteit om te kiezen tussen high-speed en high-resolution analoge ingangsmodi om zo voor hun applicaties een goede verhouding tussen verwerkingscapaciteit en snelheid te realiseren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven