Ga naar hoofdinhoud

Gateway van Rockwell PLC naar seriële apparatuur

De totale configuratie van het Ehternet Linking Device met daarop aangesloten seriële apparatuur gebeurt in Studio 5000 Logix Designer van Rockwell Automation (foto: HMS).

Het nieuwe EtherNet/IP Linking Device van HMS Industrial Networks verbindt seriële apparatuur met een Rockwell ControlLogix oder CompactLogix PLC. Gebruikers profiteren hiermee van de diepe integratie in de Studio 5000 Logix Designer van het Amerikaanse concern. De totale configuratie kan nu in Studio 5000 worden uitgevoerd. De gateway is het eerste product in de nieuwe familie EtherNet/IP Linking Devices van HMS.

Het EtherNet/IP Linking Device maakt het mogelijk veldapparatuur met een seriële RS232/422/485 inerface te integreren in op EtherNet/IP gebaseerde netwerkarchitecturen. Het ondersteunt alle belangrijke seriële protocollen zoals Modbus, DF1, Produce/Consume, ASCII en klantspecifieke protocollen.

Het EtherNet/IP Linking Device is niet alleen een gunstiger alternatief voor ‘In chassis‘ communicatiemodules, maar heeft nog enkele andere voordelen.

Gateway naar seriële apparatuur

In tegenstelling tot ‘In chassis‘ modules, die fysiek met de PLC zijn verbonden, ka het Linking Device direct bij de machine worden gemonteerd. Dat betekent dat, in plaats van meerdere netwerkspecifieke kabels, één enkele Ethernetkabel voldoende is. Het Linking Device ondersteunt bovendien de functie Device Level Ring (DLR) van ODVA voor ringtopologieën.

Gebruikers kunnen voor de configuratie van het seriële protocol teruggrijpen op de Studio 5000 software. Er worden Data Tags voor procesvariabelen en de handmatige en automatische generatie van benoemde en gestructureerde Controller Tags in Studio 5000 ondersteund.

Het Linking Device is een autonoom apparaat en heeft geen invloed op de capaciteit van de backplane en daarmee de verwerkingssnelheid van de PLC. Dat geldt ook wanneer grote hoeveelheden data worden overgetuurd. Voor de PLC is het Linking Device gewoon een I/O-apparaat in het netwerk.

Voor meer netwerken

Het EtherNet/IP Linking Device voor seriële apparatuur is het eerste beschikbare lid van de familie EtherNet/IP Linking Devices van HMS. Uitvoeringen voor Profibus en Modbus-TCP zullen volgen. Met de seriële Linking Device biedt het Zweedse merk een economische oplossing die zeer diep is geïntegreerd in Studio 5000 en het voor de gebruiker eenvoudig maakt om seriële apparaten zoals frequentieomvormers, barcode-scanners of weegschalen in een EtherNet-IP netwerk op te nemen.

HMS wordt op de Nederlands markt vertegenwoordigd door Hescon, Duranmatic en Routeco.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven