Ga naar hoofdinhoud

Galaxy VX UPS van Schneider Electric biedt tot 98% efficiëntie

De UPS maximaliseert de efficiëntie van IT-voorzieningen zonder daarbij in te leveren op betrouwbaarheid. (foto: Schneider Electric)
Schneider Electric, specialist op het gebied van energiemanagement en automatisering, introduceert Galaxy VX, een hoogefficiënte 3-fase UPS, speciaal ontworpen voor grootschalige datacenters. De Galaxy VX behaalt door haar ECOnversion-modus een efficiëntieniveau van meer dan 98 procent en heeft een schaalbaar ontwerp tot 1500 kVA redundant.

 

Galaxy VX is voorzien van innovatieve omvormers die werken op vier spanningsniveaus. De UPS maximaliseert de efficiëntie van IT-voorzieningen zonder daarbij in te leveren op betrouwbaarheid. De pay-as-you-grow opzet van het systeem helpt bedrijven om gefaseerd te groeien naar een grootschalig datacenter.

Groeiende behoefte aan energie-efficiëntie

‘Omdat Cloud computing en co-located IT-modellen een steeds prominentere rol in het bedrijfsleven spelen, is er een groeiende focus op energie-efficiëntie om de verschuiving naar grootschalige datacenters mogelijk te maken,’ zegt Bas Born, Vice President IT Business bij Schneider Electric. ‘Galaxy VX heeft lagere gebruikskosten (TCO) en is een betrouwbare en duurzame oplossing. Het biedt schaalbaarheid door het pay-as-you-grow model. Galaxy VX heeft verschillende energieopslagopties zoals Li-Ion batterijen, zodat bedrijven de aanpak kunnen kiezen die het beste bij hen past. Bovendien stellen we hen tegelijkertijd in staat zich voor te bereiden op toekomstige energieopslagbehoeften.’

Tot 98% efficiëntie

Galaxy VX integreert volledig met de energiemanagementoplossingen van Schneider Electric. De UPS wordt geleverd met flexibele gebruiksmodi waarmee grootschalige installaties, datacenters en bedrijfskritieke applicaties zo efficiënt mogelijk ingericht worden, zoals:
Double Conversion Mode: de zeer efficiënte dubbele conversie modus, op basis van de op vier spanningsniveaus werkende conversietechnologie, reduceert schakelverliezen. Dit leidt tot meer efficiëntie, minder slijtage van componenten, betere stabiliteit en een afname van storingen.
De Eco Mode: een traditionele economy-modus, waarmee tot 99 procent efficiëntie wordt behaald.
De ECOnversion Mode: een combinatie van de Double Conversion Mode en de Eco Mode. ECOnversion levert een dubbele conversie (IEC62040-3 Class-1), terwijl een efficiëntieniveau van meer dan 98 procent gerealiseerd wordt.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven