Ga naar hoofdinhoud

Fysieke variabelen registreren met analoge ingangsmodule Sigmatek

De SAI 041 van Sigmatek beschikt over vier analoge safe inputs (foto: Sigmatek)

De analoge ingangsmodule SAI 041 breidt het modulaire S-DIAS Safety System van Sigmatek verder uit. Vier analoge stroomingangen met een meetbereik van 4-20 mA en een resolutie van 16 bits evenals een 24 V-sensor voeding zijn geïntegreerd in de 25 mm brede DIN-railmodule.

Fysieke variabelen zoals druk, temperatuur, vulniveau en doorstroom snelheid kunnen veilig worden geregistreerd en bewaakt met de SAI 041. De invoerfilters zijn instelbaar. Twee onafhankelijke, diverse evaluaties met wederzijdse monitoring zorgen voor een betrouwbare analyse en interpretatie van de analoge ingangen. De geregistreerde waarden zijn niet alleen beschikbaar voor de Safety CPU, maar ook  voor de functiegerichte besturing voor verwerking.

LASAL Safety Designer

Bij gebruik van twee kanalen is de SAI 041 geschikt voor de veilige detectie van stroomsignalen voor safety toepassingen tot SIL 3, PL e, Cat. 4, voor single-channel gebruik, overeenkomstig met PL d, Cat. 3 volgens EN ISO 13849-1/-2.

De SAI 041 wordt geconfigureerd met de LASAL Safety Designer engineering software, die een intuïtieve grafische bedieningsinterface en TÜV-gecertificeerde veiligheidsfunctieblokken voor elke toepassing biedt. De tool is naadloos geïntegreerd met het Engineering software Platform LASAL.

De flexibele en intelligente veiligheidsoplossing van de fabrikant uit Salzburg omvat, naast safety controllers, veilige digitale I/O’s, veilige relaisuitgangen, evenals safe SNC incrementele en SSI absolute encoders. In Nederland wordt Sigmatek vertegenwoordigd door SigmaControl in Barendrecht.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven