Ga naar hoofdinhoud

Frequentieomvormer voor eenvoudige toepassingen

Met de frequentieomvormer Sinamics V20 lanceert Siemens een nieuwe eenassige aandrijving voor eenvoudige toepassingen. De compacte en robuuste omvormer wordt gekenmerkt door de korte inbedrijfstellingstijd, eenvoudige bediening en kosteneffectiviteit.

De Sinamics V20 is leverbaar in vier afmetingen met capaciteiten van 0,12 kW tot 15 kW. Hij kan wereldwijd worden gebruikt voor pompen, ventilatoren, compressoren en transportbanden en voor eenvoudige aandrijftaken in de proces- en verwerkingsindustrie.

De compacte omvormers kunnen plaatsbesparend en zonder capaciteitsverlies direct in lijn worden geplaatst en als alternatief worden gemonteerd als doorsteekmontage naast de conventionele wandmontage methode. Omdat voor de werking geen andere modules of extra opties nodig zijn, wordt de installatietijd tot een minimum beperkt.

Het geïntegreerde Basic Operator Panel (BOP) maakt hierbij de gladde inbedrijfname en bediening ter plekke mogelijk. Behalve de universele seriële interface (USS) voor de eenvoudige verbinding aan Simatic-besturingen, heeft de terminal ook een Modbus-interface voor communicatie met vreemde besturingen.

Aanwezige verbindings- en applicatiemakro’s vereenvoudigen de applicatiespecifieke instellingen. Bij apparaten met meer dan 7,5 kW vermogen kan de remweerstand direct aan de geïntegreerde rem-chopper worden aangesloten werden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven