Ga naar hoofdinhoud

Framegrabber en motionmodule

National Instruments heeft twee nieuwe toevoegingen geïntroduceerd voor de herconfigureerbare I/O (RIO)-technologie: een herconfigureerbare Camera Link framegrabber voor veeleisende embedded visiontoepassingen en een motionmodule voor het CompactRIO-platform.

De PCIe-1473R framegrabber is een PC-gebaseerde embedded visionkaart die field programmeerbare gate-array (FPGA) technologie combineert met een Camera Link-interface. Hierdoor helpt het ingenieurs bij het creëren van high-performance embedded imaging- en inspectietoepassingen. Met de 9502 C-serie motion drive module kunnen brushless servomotoren, waaronder zes nieuwe custom motoren, direct vanuit het herconfigureerbare CompactRIO-systeem worden aangedreven.

De PCIe-1473R framegrabber is geschikt voor inspectie- en imagingapplicaties die image preprocessing en besturing met een hoge snelheid nodig hebben, zoals toepassingen voor medische beeldvorming, web- en oppervlakte-inspectie en voor sortering met hoge snelheid. Gebruikers kunnen de onboard FPGA programmeren die op de nieuwe framegrabbers aanwezig is met de LabVIEW FPGA Module voor realtime beeldverwerking en analyse. Hierbij wordt de CPU weinig tot niet belast.

De framegrabber combineert de onboard FPGA met een Camera Linkbus van een hoge bandbreedte van 850 Mb/s, die een reeks van Camera Linkconfiguraties tot 10 taps en 80 bits ondersteunt. De PCIe-1473R ondersteunt ook Power over Camera Link (PoCL) om direct camera’s te voeden zonder extra kabels of externe voeding. Met dergelijke functies is de framegrabber een off-the-shelf-oplossing waarmee engineers high-performance visionapplicaties kunnen ontwikkelen in kortere tijd en tegen lagere kosten in vergelijking met een volledig custom ontwerp.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven