Ga naar hoofdinhoud

Foto’s New Industries 2015: top of flop?

Vorige week vond in Gorinchem het beursduo New Industries en Engineering Materials plaats. Twee nieuwe beurzen die in totaal net geen 2.000 bezoekers trokken. Is dit event voor herhaling vatbaar of kunnen we deze beurzen beter onder de noemer ‘eens maar nooit weer’ plaatsen.

NewIndustries2015ATaandrijftechniekPQ (1)

De officiële bezoekersaantallen waren voor de eerste dag 566, de tweede dag 805 en de derde dag 585. Geen getallen waar beursorganisaties van watertanden. Zelf bezocht de redactie van AT-Aandrijftechniek de beurs New Industries op de woensdag. Op deze drukste dag, was het echter rustig te noemen. Bij de diverse presentaties was regelmatig veel publiek te vinden, maar een aantal exposanten vond het bezoek op de stands wel erg stilletjes.

Bovendien liepen er op deze beurs ook diverse ouden van dagen rond, die niet echt tot de serieuze klanten of geïnteresseerden behoorden. Uit ervaring weten we dat er meer vakbeurzen zijn van de Evenementenhal waar niet al het publiek met een ‘vak-interesse’ naar de beurs komt, maar meer interesse heeft voor het culinaire genot.

Veel (robot)nieuws

NewIndustries2015ATaandrijftechniekPQ (11)Beurzen behoren nieuws te brengen, maar zijn ook een goede gelegenheid om te netwerken. Op New Industries spraken we onder meer met Fanuc, ABB, Turck, Gibas, Elsto, ifm en ESPS, toch diverse gerenommeerde namen op technisch gebied.

ESPS toonde op haar grote stand diverse soorten robots en had een beursprimeur met de Bosch APAS-assistent, een flexibele, mobiele en geautomatiseerde oplossing voor ‘connected’ productie. Dankzij een sensorhuid ‘voelt’ deze mobiele co-robot de aanwezigheid van mensen en komt tot stilstand voordat fysiek contact plaatsvindt.

Bij Fanuc stonden ook enkele robots, maar het echte nieuws bewaart deze robot- en automatiseringsfabrikant voor de TechniShow 2016 in Utrecht. “Daar pakken we echt uit met een aantal noviteiten”. Ook ABB stond met enkele robots op de beurs en sprak naar eigen zeggen met diverse serieuze accounts. Turck had niet het productnieuws van de SPS/IPC/Drives in Neurenberg (daar was geen tijd voor), maar toonde wel nieuws in de vorm van een aantal IP67 bestendige compacte veldbus I/O modules van de TBEN-L en TBDP-L families.

Sensorfabrikant IFM had wel enkele noviteiten uit Neurenberg in Gorinchem staan. Zo stond er de nieuwe SmartSPS, een PLC die flexibel inzetbaar is voor meerder taken. Deze SmartSPS is snel en eenvoudig in bedrijf te nemen en gecertificeerd tot SIL 3, PL e. Ook nieuw was de 3D-camerasensor voor innovatieve vision integratie. Deze beschikt over een digitale beeldchip met 23.000 beeldpunten.

Watergekoeld

Bij Gibas zagen we diverse robots (Fanuc en UR) staan. Het bedrijf had zowaar een primeur met een compacte uitvoering van de Universal Robotics robotarm staan, die zonder hekwerk kan werken. De stand bij Gibas was regelmatig goed gevuld en de medewerkers waren dan ook tevreden over de kwaliteit en de kwantiteit bezoekers.

Bij buurman Elsto was men minder te spreken over het aantal bezoekers en men moet zich echt gaan beraden om wederom aan deze beurs deel te nemen. Wel had het bedrijf een noviteit staan in de vorm van een watergekoelde elektromotor met planetaire Bonfiglioli-Trasmital tandwielkast. Deze motor, geschikt voor grote autonome voertuigen (bijvoorbeeld een containerkraan) , heeft een continue vermogen van 22 kW en een piekvermogen van 49 kW en biedt diverse voordelen ten opzichte van een luchtgekoelde motor. De motor is bij uitstek geschikt voor aansturing met een frequentieregelaar die evenals de motor wordt opgenomen in een apart koelcircuit.

Eén reactie op “Foto’s New Industries 2015: top of flop?

 • Jo

  Jammer dat een vaktijdschrift als Aandrijftechniek zich uitlaat over de oudere werknemers en deze als ‘oude van dagen ‘ met alleen interesse voor het culinair
  genot betiteld… Vele ouderen genieten nog van nieuwe technieken ……
  Let wel , deze mensen hebben jarenlang het ‘vakblad Aandrijftechniek gesteund en groot gemaakt , helaas begrijpen de jonge ‘ slimme managers ” dit niet .
  zelf ben ik 42 jaar maar heb toch respect voor de ‘oudjes ‘ die Nederland gemaakt hebben wat het nu is , hopelijk wordt dit niet afgebroken door de nieuwe generatie .
  beterschap toegewenst
  m vr gr Jo

Reacties zijn uitgeschakeld.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven