Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: gedenkwaardige opening KTR Benelux

Openingsceremonie

Vrijdag 10 juni werd het nieuwe pand van KTR Benelux in Hengelo (O) feestelijk geopend. De medewerkers van deze Duitse fabrikant van koppelingen zaten hier al vanaf 1 april, maar nu werd alles officieel geopend. Een gedenkwaardige opening die de aanwezigen nog lang zullen herinneren.

Allereerst even de feiten. Hans Hagedoorn, general manager van KTR Benelux, begon zo’n 15 jaar geleden met dit bedrijf, een officiële dochteronderneming van de Duitse koppelingenfabrikant Kupplungs Technik Rheine (KTR). Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot zo’n tien medewerkers en was een nieuw pand meer dan wenselijk. Hagedoorn, gecharmeerd van energie-neutrale gebouwen, diende de plannen in bij het moederbedrijf. Nu staat er prachtig bedrijfspand, dat gebruik maakt van warmtepompen, 90 zonnepanelen en een natuurlijke isolatie op het dak. De kantoorruimtes zijn ruim en licht van opzet. Ook aan de ergonomie is gedacht, de meeste bureaus zijn tot op stahoogte verstelbaar.

De officiële openingsceremonie werd verricht door v.l.n.r. Andreas Nauen, Mareike Tacke-Reichert, Hans Hagedoorn, Josef Gerstner en Sander Schelberg (foto's: Paul Quaedvlieg)
De officiële openingsceremonie werd verricht door v.l.n.r. Andreas Nauen, Mareike Tacke-Reichert, Hans Hagedoorn, Josef Gerstner en Sander Schelberg (foto’s: Paul Quaedvlieg)

Enthousiasme

Tijdens de opening, die werd bezocht door klanten, medewerkers van KTR Duitsland en enkele andere landen, en diverse genodigden, kwam onder meer Josef Gerstner aan het woord, voormalig CEO van de KTR groep. “De Nederlanders staan vooraan als het gaat om innovatie. Ze zijn sterk in de scheepvaart en de windturbine-industrie. Ook is KTR Benelux onderdeel van de KTR familie, een modern familiebedrijf waar innovatie hoog in het vaandel staat.” De huidige nieuwe CEO Andreas Nauen was eveneens aanwezig en roemde het enthousiasme van de medewerkers van KTR Benelux. “Voor mij is de ontdekkingsreis net begonnen en ik vind het fascinerend hoe de mensen binnen KTR met elkaar omgaan.” Vanuit het familiebedrijf was mevrouw Dr. Mareike Tacke-Reichert aanwezig. Zij ging verder in op de bedrijfskleur oranje die volgens haar de klanten in Nederland met KTR verbindt, maar ook dat het bedrijf zich in de Benelux binnen 15 jaar sterk ontwikkeld heeft.

Metaalstad Hengelo

De burgemeester van Hengelo, Sander Schelberg, ging in op het fenomeen ‘Metaalstad Hengelo’. “Wij hebben binnen onze gemeente veel technische bedrijven waaronder Thales, Siemens en Trumpf Nederland. Wij ademen hier ‘high tech’. Daarbinnen passen moderne bedrijfspanden zoals dit pand van KTR Benelux, dat splinternieuw en klimaatneutraal is. KTR is al lang een begrip binnen de machinebouw en technische bedrijven trekken steeds meer naar elkaar toe. Ook samenwerking met de klant is daarbij essentieel.”

Euregio

Daarna kwam, met enige vertraging Prof. Dr. Jörg Walter, president van de Euregio-raad. Zijn speech ‘Made for Tomorrow’ ging over de grensoverschrijdende activiteiten van bedrijven in de grensregio, maar naarmate zijn speech verder ging, en er grappen werden gemaakt over Merkel, Rutte, Nederlanders, Duitsers en voetbal, werd duidelijk dat het hier ging om een zeer goede grap. Jörg Walter bleek namelijk acteur/cabaretier Pieter de Rijk te zijn die in het begin toch bijna iedereen even op het verkeerde been zette. Een gedenkwaardig einde van een geslaagde en feestelijke opening!

Het nieuwe pand van KTR Benelux (foto's: Paul Quaedvlieg) Een trotse Hans Hagedoorn Josef Gerstner Andreas Nauen Sander Schelberg Openingsceremonie Personeel in feeststemming Jörg Walter alias Pieter de Rijk

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven