Ga naar hoofdinhoud

Video: Ford introduceert Drone-to-Vehicle technologie

Als het aan Ford ligt kan straks een drone bestuurd worden vanuit de auto (foto: Ford)

Ford en dronefabrikant DJI gaan de koppeling tussen auto en drone verder ontwikkelen, maar vragen daarbij ook de hulp van derden door middel van een Developer Challenge. Doel is om hulpdiensten met een drone, bestuurbaar vanuit de auto, een beter inzicht te geven van de situatie op onbereikbare rampgebieden.

De DJI Developer Challenge is er op gericht om een functioneel en snel inzetbaar camerasysteem te ontwikkelen, dat de UN kan gaan gebruiken in bepaalde rampgebieden, bijvoorbeeld bij een grote aardbeving. Echter zou deze technologie in de toekomst ook gebruikt kunnen gaan worden in de bouwsector, de bos- en landbouw, bij het inspecteren van bruggen en andere toepassingen.

Ford wil met dit soort technologieën de connectiviteit, mobiliteit, autonome voertuigen en software-ontwikkelingen op een hoger niveau brengen. Samen met dronefabrikant DJI nodigt Ford nu innovatieve mensen en bedrijven uit om te participeren in de DJI Developer Challenge 2016. Doel hiervan is om slimme drone-to-vehicle communicatie te ontwikkelen op basis van Ford SYNC AppLink of OpenXC. De winnaar van de Challenge krijgt een hoofdprijs van $100.000,-

Dankzij deze technologie kunnen straks UN-hulpverleners van het eerste uur snel reageren bij een aardbeving, tsunami of andere ramp. Door drones mee te nemen in een Ford F-150 pick-up truck en deze te besturen vanuit de cabine, worden moeilijk bereikbare rampplekken meer inzichtelijk. De pick-up truck dient dan als een soort verplaatsbare drone-basis. Vanwege de connectiviteit van Ford SYNC met de smartphone van de bestuurder, kunnen beelden die de drone van de rampplek maakt, meteen de cloud in worden gestuurd. Tevens is meteen te zien of er mogelijk overlevenden zijn op het niet toegankelijke gedeelte van de rampplek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven