Ga naar hoofdinhoud

Foolproof noodstopknop

EAO verbetert de veiligheid voor machine-operators met het nieuwe schakelelement van de foolproof noodstopknop uit de serie 04. Het foolproof contactelement is zelfcontrolerend en detecteert wanneer het bedienelement loskomt van het contactelement door beschadiging, slechte montage of foutief gebruik. In dergelijke gevallen opent het foolproof contact en het mechanisme zal werken zoals bij een normale noodstopprocedure.

Het element past op alle noodstopknoppen en stopknoppen uit de serie 04 en is makkelijk om te wisselen met het oude contactelement door de snelle klikverbinding. Er zijn drie aansluitingen mogelijk: push-in terminals (PIT) met klemveer, schroefaansluiting en fastonaansluiting.

Zoals alle EAO producten heeft ook dit innovatieve en betrouwbare product een lange mechanische levensduur van minimaal 50.000 bedieningen. Dit product is essentieel voor machinebouwers, waarbij veiligheid van de mensen topprioriteit heeft. Zelfs redundante noodstopsystemen zijn inefficiënt zonder het gebruik van dit element op een noodstopschakelaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven