Ga naar hoofdinhoud

Fontys en ASML samen in techniekonderwijs

Techniekonderwijs combineren met praktijk bij moderne bedrijven: hierdoor maken studenten al in de opleiding kennis met moderne apparatuur (foto: Fontys)

Studenten opleiden met de nieuwste productietechnologieën bij praktijkopdrachten in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven; dat is het doel van de samenwerkingsovereenkomst die ASML en Fontys Hogeschool Engineering woensdag 1 juli tijdens het IPD symposium ondertekenden.

In het najaar van 2014 ontwikkelden en implementeerden docenten van Fontys Hogeschool Engineering en medewerkers van ASML de module ’System Identification’. Dit initiatief resulteert nu in een samenwerking waarbij Fontys de ontwikkeling en implementatie van het theoretische deel van de module verzorgt, en ASML verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en implementatie van het praktijkdeel. Daarvoor stelt ASML een ‘REMA (Reticle Masking Unit) ter beschikking waarmee de studenten praktijkervaring kunnen opdoen.

REMA is een onderdeel van de lichtmanipulatie fase van ASML. ASML maakt ‘steppers’ en ‘scanners’: apparaten die met behulp van lichtstralen en een fotografisch proces patronen op siliciumschijven aanbrengen. Het is de grootste leverancier van de chipindustrie ter wereld.

Beter techniekonderwijs

Deze samenwerking is een van de manieren waarop het technisch onderwijs bij Fontys en High Tech bedrijven uit de regio kennis uitwisselen en van elkaar leren. Fontys directeur Engineering Ella Hueting: ‘Wij zijn trots dat we met ASML kunnen samenwerken. Hierdoor maken studenten al in de opleiding kennis met de modernste apparatuur en kunnen we echt high tech onderwijs leveren. Zowel studenten als bedrijfsleven profiteren hiervan: studenten zijn beter voorbereid op hun toekomst en het bedrijfsleven krijgt beter opgeleide afgestudeerden’.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven