Ga naar hoofdinhoud

FMB 2017 in een nieuw jasje

De volgende FMB zit in een nieuw jasje: nieuw standensysteem, nieuw kleurenconcept, verbeterde verlichting(foto: Mepax).

De bezoekers van de aankomende FMB – Zuliefermesse Maschinenbau, die van 8 tot en met 10 november 2017 in het Messezentrum Bad Salzuflen plaatsvindt, zullen de vertrouwde omgeving vast herkennen. Ze zullen echter ook direct een aantal vernieuwingen opmerken.

Het beproefde concept blijft intact: overzichtelijke stands, concentratie op gesprekken en netwerken, servicepakketten met meubilair en catering. Maar organisator Clarion Events gaat het uiterlijk opfrissen door het standsysteem en de uitstraling van de vloer en het plafond te veranderen.

FMB 2017 en regio Ostwestfalen

De organisatoren zien het als hun taak om in het industriecluster in Ostwestfalen een forum te bieden voor een gedachtewisseling over de thema’s  digitalisering en Industrie 4.0. Hier komt de gemeenschappelijke stand van het samenwerkingscluster  centraal te staan. Hogescholen en bedrijven laten er voorbeelden zien van actuele innovaties uit de meer dan 170 gemeenschappelijke projecten en transferprojecten, die in het kader van ‘Intelligente Technische Systeme – it’s OWL’ tot nu toe zijn ontstaan.

Daarom is het ook voor de beurs positief nieuws dat het bestaande samenwerkingscluster langer zal bestaan. Na de eigenlijke looptijd van 2013 tot 2017 gaat het samenwerkingscluster nog vijf jaar door. De deelstaat Nordrhein-Westfalen zal vanaf 2018 de subsidie toekennen. Die heeft dezelfde omvang als voorheen werd toegekend door het Duitse ministerie voor Economie en Energie (10,2 miljoen euro per jaar tot 2022).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven