Ga naar hoofdinhoud

Stork Industrial Services overgenomen door Fluor

De nieuwe combinatie creëert een wereldwijd bedrijf in Industrial Services met grote geografische spreiding (foto: Stork)

Fluor Corporation en Stork hebben vandaag bekend gemaakt dat Fluor een overeenkomst heeft getekend om 100 procent van de aandelen van de Stork Holding B.V. Nederland over te nemen. De gecombineerde groep zal opereren onder de merknaam Stork, met het hoofdkantoor in Nederland.

Fluor’s voorzitter en CEO David Seaton: “Wij heten de ruim 15.000 getalenteerde medewerkers van Stork van harte welkom. Zij geven ons extra flexibiliteit en capaciteit om onze onderhouds- en constructie activiteiten verder uit te breiden. Stork is sterk complementair aan Fluor en het geeft beide ondernemingen de mogelijkheid  hun diensten aan te bieden aan nieuwe klanten en in nieuwe markten.”

Fluor is een internationaal engineering- en constructiebedrijf dat actief is in industrieën als olie & gas, chemie, overheid, industrie, infrastructuur, mijnbouw en elektriciteit. Het hoofdkantoor van Fluor is gevestigd in Irving, Texas (VS). Met 40.000 werknemers wereldwijd, bedroeg de omzet van de onderneming in 2014 $21.5 miljard.

19.000 werknemers

Na voltooiing van de overname zal Fluor haar Operations & Maintenance activiteiten combineren met die van Stork. De CEO van Stork, Arnold Steenbakker, zal deze gecombineerde groep leiden en direct rapporteren aan David Seaton, CEO van Fluor. Pim Oomens blijft CFO van Stork. Het management team zal bestaan uit Stork’s huidige management, samen met de managers van Fluor’s Operations & Maintenance bedrijf. De pro-forma omzet van de gecombineerde groep bedraagt ongeveer € 2,1 miljard (USD 2,3 miljard) met 19.000 werknemers.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven