Ga naar hoofdinhoud

Flexibel en eenvoudig veiligheidssysteem

De op software gebaseerde modulaire G9SP-veiligheidscontrollers van Omron Electronics bieden een doelmatige aanpak bij het inrichten van betrouwbare veiligheidssystemen met een lage Total Cost of Ownership. Daarnaast voldoen de nieuwe controllers volledig aan de flexibiliteitsbehoeften van de eindgebruikers van nu, omdat ze, in tegenstelling tot hard-wired veiligheidssystemen, snel en goedkoop kunnen worden herconfigureerd als de eisen veranderen.

Geschikt voor toepassingen in de verpakkings-, voedingsmiddelen-, automobiel-, spuitgiet- en drukindustrie zijn de G9SP-controllers verkrijgbaar in drie I/O-uitvoeringen: 20/8, 10/16 en 10/4. Er is een reeks uitbreidingsmodules beschikbaar, die kunnen worden gebruikt om conventionele ingangen en uitgangen toe te voegen aan de controllers. Met de optionele Ethernet-interface is de G9SP-controller gemakkelijk te integreren met moderne besturingssystemen.

Door de USB-programmeer-interface is bijna iedere PC te gebruiken voor het programmeren en configureren van de units. Programma’s kunnen ook worden opgeslagen op een verwisselbare geheugencassette voor eenvoudige overdracht tussen controllers. De controllers zijn geschikt voor programmering met gecertificeerde en vooraf opgeslagen functieblokken voor alle voorkomende toepassingen, zoals de input van contactloze schakelaars, sensoren met enkele bundel en veiligheidsmatten.

Alle elementen van het programma, met inbegrip van functieblokken, kunnen opnieuw worden gebruikt in toekomstige projecten. De meegeleverde G9SP-programmeersoftware beschikt over een intuïtieve gebruikersinterface en biedt stap-voor-stap begeleiding in elk stadium van het ontwerpproces. Ook is een simulatietool opgenomen, waarmee de werking van het veiligheidssysteem volledig kan worden geëvalueerd en beproefd voordat het systeem in werking treedt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven