Ga naar hoofdinhoud

Festo macro’s voor Eplan

Festo ontwikkelde speciaal voor Eplan gebruikers een datapakket waarin meer dan 2.000 macro’s zijn ondergebracht. Deze macro’s zijn bedoeld voor remote IO met de CPX elektrische en pneumatische IO van Festo en combineren configuraties in elektrische en pneumatische engineering.

De apparaat gegevens zijn beschikbaar in zes talen en omvatten tevens intelligente moduleconfiguraties; inclusief de elektrische en pneumatische aansluitlogica. De laatste typecode van het geconfigureerde Festo CPX platform is de link; deze omvat twee ID codes voor respectievelijk de elektrische en de pneumatische sectie.

De ontwerper kan van deze ID code gebruik maken door uit – de vooraf gedefinieerde – apparaat modules de meest geschikte te selecteren en deze via drag & drop te plaatsen in de elektrische, pneumatische of hydraulische technische documentatie.

Gebruikers van Eplan Electric P8 en Eplan Fluid kunnen de macro’s toepassen om eenvoudig en snel 2D overzichtstekeningen, elektrische en pneumatische schema’s en PLC-overzichten te genereren. De gegevens zijn gratis te downloaden via www.festo.de/Eplan. Hierbij zijn de macro’s beschikbaar voor alle CPX-terminals en bepaalde MPA-ventieleilanden waar ze zijn te gebruiken als stamgegevens voor onderdelen bij het genereren van stuklijsten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven