Ga naar hoofdinhoud

Festo investeert in kunstmatige intelligentie

Met de overname van Resolto Informatik zet Festo een neuwe belangrijkste stap richting Smart Factory.

Met het ondertekenen van een overname-overeenkomst met Resolto Informatik heeft Festo een nieuwe stap in de richting van Smart Factory gezet. Met het bedrijf uit Herford haalt de Zuidduitse onderneming een vooraanstaande onderneming op het gebied van kunstmatige intelligentie voor industriële toepassingen in huis.

De in 2003 opgerichte informatica-onderneming biedt oplossingen die krachtige kunstmatige intelligentie voor real-time toepassingen omvatten. Data wordt al in het veld en dicht bij de machine geïnterpreteerd. Dit maakt energiebesparing, kortere cyclustijden en vooral minder uitvallen van de machine en geringere uitval uit de productie mogelijk. In alle industriële branches, of dat nu farma, voedingsmiddelen-, automobielindustrie of energiesector is leiden stilstand tot tijdverlies en hoge kosten. Kunstmatige intelligentie helpt dit te verminderen.

Resolto blijft onafhankelijk

De filosofie van Festo, dat altijd op zoek is naar steeds nieuwe innovaties, past goed bij Resolto Informatik. Voor het IT-bedrijf is het belangrijk, dat het de bestaande klanten in de toekomst gewoon kan blijven bedienen.

Na de overname blijft Resolto een zelfstandige onderneming onder het dak van de Festo-groep. Het bedrijf zal zich verder ontwikkelen en zijn positie op het gebied van kunstmatige intelligentie in industriële toepassingen verder uitbouwen. Festo zal Resolto daarbij op zijn pad zo goed mogelijk ondersteunen. De creatievelingen, de data-analisten en datawetenschappen krijgen de nodige ruimte om specifieke, innovatieve en passende oplossingen voor de machinebouwmarkt te ontwikkelen.

Kunstmatige intelligentie

Behalve andere producten is voor Festo de software-oplossing Prognos interessant. Deze kent de gezonde toestand van een installatie en detecteert door real-time analyse van de sensordata elke afwijking van de installatie. Prognos levert vroegtijdige en nauwkeurige prognoses, stelt diagnoses en geeft aanbevelingen hoe te handelen. De kennisbasis van het systeem groeit continu door de permanente verzameling van data. Dit maakt een efficiëntere productie mogelijk.

Analyse en kunstmatige intelligentie zullen het portfolio van Festo enorm beïnvloeden doordat bijvoorbeeld algoritmen uit de kunstmatige intelligent zowel in de cloud als direct in componenten van Festo kunnen worden geïntegreerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven