Ga naar hoofdinhoud

Festo dashboards bieden conditiebewaking in de cloud

Voorgeconfigureerde dashboards van Festo verbeteren de operationele transparantie voor productieleiders en operators. (foto: Festo).

Met de dashboards en de IoT-gateway van Festo is het mogelijk om onregelmatigheden in een vroeg stadium herkennen en de nodige maatregelen starten voordat den installatie uitvalt. Met de sleutelklare voorgeconfigureerde dashboards is geen extra programmering of installatie van software nodig. De gegevens verbeteren de operationele transparantie voor productieleiders en operators.

Verwerking en lange termijn analyse van gegevens gebeuren in de cloud – de dashboards visualiseren de verzamelde informatie. Daarmee kan Festo machinebouwers en eindgebruikers in meerdere stappen ondersteunen met visualisatie en dataprocessing. Het resultaat is een hogere productiviteit door betere benutting (OEE), lagere kosten door een hogere energie-efficiëntie en minder stilstand dankzij uitgebreide diagnose, conditiebewaking en verbeterde revisie.

Exploitanten van installaties kunnen de procesaansturing van hun machines in verschillende locaties met elkaar vergelijken en mogelijkheden voor energiebesparing ontdekken. De gegevens kunnen op ieder moment worden opgeroepen.

Sleutelcomponent voor IoT

De IoT-gateway CPX-IOT verbindt componenten en modules uit het veldniveau zoals het automatiseringsplatform inclusief ventieleiland CPX/MPA, de energiebewakingsmodule MSE6-E2M via de OPC-UA-interface met de Festo-cloud.

De CPX-IOT verzamelt informatie en gegevens over Festo-apparaat en hun status via een ethernetinterface en een gestandaardiseerd communicatieprotocol zoals OPC-UA. Via de tweede ethernetaansluiting stuurt de gateway deze informatie met IoT-protocollen naar de cloud. Het voorgeconfigureerde dashboard visualiseert de bijbehorende informatie en bespaart ingewikkeld programmeerwerk. Geschikte IT-veiligheidsmechanismen garanderen daarbij de dataveiligheid.

Met dashboards op weg naar digitalisering

Met de dashboards zet Festo een flinke stap richting digitalisering en het bedrijf ondersteunt zijn klanten op weg naar het digitale tijdperk. De automatiseringsspecialist combineert zijn uitgebreide kennis over industriële toepassingen met actuele ontwikkelingen in de informatietechniek om onlineapplicaties voor de industriële praktijk in de automatisering te realiseren. In de digitale communicatie begeleidt Festo zijn klanten bij hun Digital Customer Journey.

Deze digitale reis leidt klanten veilig en alomvattend door het portfolio van Festo: van de informatieverschaffing, configuratie, bestelling en levering tot aan de inbedrijfname en revisie of het technische scholingsaanbod van Festo Didactic.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven