Ga naar hoofdinhoud

Feda en MK Publishing presenteren leergang Elektromotoren

Rob Hommersen overhandigt het eerste exemplaar van de leergang Elektromotoren aan Beatrice Boots, bestuurslid van het Platform Beta Techniek. (foto: Ad Spijkers)

MK Publishing heeft onlangs een nieuwe uitgave in de serie Technische leergangen van de Federatie Aandrijven en Automatiseren (Feda) gepresenteerd. Tijdens de themadag Motion & Drives in Hilvarenbeek op 10 maart, georganiseerd door Feda en Mikrocentrum, overhandigde Feda-voorzitter Rob Hommersen het eerste exemplaar van de leergang aan Beatrice Boots, bestuurslid van het Platform Beta Techniek. Net als de voorgaande uitgaven in de leergangen is het boek geschreven door Rob van den Brink.

Meer dan 80% van de industriële aandrijvingen boven de 0,5 kW is uitgevoerd met driefasen asynchrone elektromotoren. Ook elektrische servomotoren nemen een steeds belangrijkere plaats in als het gaat om de aandrijving van machineonderdelen waarbij grote nauwkeurigheid en dynamiek een grote rol spelen zoals bij het positioneren. In deze Technische Leergang ligt de nadruk op de industriële toepassingen.

Leergang elektromotoren

leergang elektromotoren
Het omslag illustreert het groene imago van elektromotoren (bron: MK Publishing).

Elektromotoren zetten elektrische energie om in mechanische energie. Deze mechanische energie wordt gebruikt om iets aan te drijven, van een modeltrein tot echte trein. Elektromotoren zijn er in vele soorten en maten, het toepassingsgebied is zeer groot en zonder elektromotoren staat de wereld letterlijk stil.

Het meer dan 100 pagina’s tellende boek behandelt de theorie van elektromotoren, de diverse uitvoeringen (alleen roterende motoren; lineaire elektromotoren blijven buiten beschouwing), hun eigenschappen, aansturing en regeling, bouwvormen, normen en richtlijnen, inbedrijfstelling en onderhoud en de huidige en te verwachten ontwikkelingen.

De bij deze Technische Leergang behorende DVD bevat ondersteunend les- en studiemateriaal:

  • per hoofdstuk een presentatie met de afbeeldingen uit het boek en extra teken- en fotomateriaal,
  • video’s en animaties met praktijkvoorbeelden
  • aanvullende informatie.

Het boek kost 32,50 Euro inclusief de DVD met allerlei extra’s en is verkrijgbaar bij MK Publishing en in de boekhandel. Het ISBN-nummer is 978-94-6271-061-0.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven