Ga naar hoofdinhoud

Faulhaber bundelt aandrijvingen voor zorg, medtech en laboratorium-technologie

De bescherming van de mensen die vechten voor het leven van patiënten in ziekenhuizen, moet vanzelfsprekend even betrouwbaar functioneren als de beademingsapparatuur voor patiënten (foto: Faulhaber).

Ventilatiesystemen, ademhalings-bescherming (PAPR) als onderdeel van persoonlijke beschermingsmiddelen, laboratorium-automatisering, analyse-systemen op de zorglocatie of temperatuur opnemen met infrarood. Allemaal producten van fabrikanten die vertrouwen op de aandrijvingen van Faulhaber voor vitale medisch-technologische toepassingen. Het bedrijf brengt nu een nieuwe publicatie uit onder de naam ‘Drive Systems for Healthcare, Medical & Laboratory Equipment’.

Het coronavirus en de ziekte die het veroorzaakt, COVID-19, blijven de wereld in zijn greep houden. Het aantal mensen dat ziek is geworden en positief op het virus is getest, blijft stijgen. Om de verspreiding van de pandemie te vertragen, worden overal ter wereld, vaak drastische, maatregelen getroffen.

Tegelijkertijd wordt er laboratorium- en analysecapaciteit gecreëerd en uitgebreid om de tests sneller te kunnen analyseren en onderzoek te kunnen doen naar antistoffen en vaccins.

Essentiële componenten

Maar de bescherming van de mensen die bijvoorbeeld vechten voor het leven van patiënten in ziekenhuizen, moet vanzelfsprekend even betrouwbaar functioneren als de beademingsapparatuur voor patiënten. Voor deze belangrijke en vaak levensondersteunende systemen ontwikkelt en levert Faulhaber essentiële componenten in de vorm van zijn aandrijfsystemen.

Diverse voordelen

In de nieuwe publicatie ‘Focus COVID-19 – Faulhaber Market solutions – Drive Systems for Healthcare, Medical & Laboratory Equipment’ is te lezen welke aandrijvingen speciaal geschikt zijn voor medisch-technische toepassingen.

En met een focus op het gebied van beademingssystemen, persoonlijke bescherming (PAPR), laboratoriumautomatisering, point-of-care (POC) analyse en infraroodthermometrie.

Gecertificeerd voor medische producten

Welke voordelen biedt Faulhaber voor deze toepassingen en welke opties zijn er mogelijk? De publicatie is in elektronische vorm (PDF) gratis te downloaden.

U kunt daar ook aanvullende informatie vinden over het coronavirus en de implicaties ervan. Naast de EN ISO 9001 en 14001 norm, is Faulhaber ook speciaal gecertificeerd voor medische producten volgens EN ISO 13485.

Faulhaber medische technologie
Aandrijfsystemen voor gezondheidszorg, medische technologie en laboratorium-apparatuur, gebundeld in een nieuwe publicatie (foto: Faulhaber)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven