Ga naar hoofdinhoud

Faulhaber BLDC servomotor van 16 mm x 45 mm

De Faulhaber 1645 ... BHS borstelloze DC-servomotor heeft een diameter van 16 mm en een lengte van 45 mm (foto: Faulhaber).

De 1645 … BHS borstelloze DC-servomotor van Faulhaber kenmerkt zich door een korte responstijd, een hoog toerental en een hoge toegestane radiale belasting. De BHx serie met een diameter van 16 mm wordt hiermee uitgebreid met een nog compactere versie, die nog maar 45 mm lang is.

Net als de rest van het productaanbod wordt de BLDC motor gekenmerkt door de geringe trilling en warmteontwikkeling. Daarom lijkt hij voorbestemd voor toepassingen die veel vermogen in een kleine ruimte vergen.

DC servomotor

De BHx serie bestaat uit aaneensluitende, borstelloze high-performance motoren met 2-poolstechnologie en een diameter van 16 mm. Met 100.000 min-1 bereikt de nieuwe 1645 … BHS versie een significant hoger toerental in vergelijking met motoren van vergelijkbare grootte die al op de markt zijn. Hij bereikt bovendien hoge waarden bij de maximale radiale belasting (18 N), vermogensdichtheid (58,5 W) en koppel (8 mNm). In combinatie met een geschikte planetaire tandwielkast kan de motor een koppel van 800 nNm leveren bij maar 12.000 min-1.

De 1645 … BHS neeft nog meer voordelen. Bij een rendement van 90% en met minimale warmteontwikkeling en trillingen is de motor energetisch efficiënt. De korte responstijd is te danken aan de lage mechanische starttijdconstante en rotortraagheid, naast zijn hoge hoekversnelling. In combinatie met de vlakke helling van de toerental-koppelkromme (429 min-1/mNm) resulteert dit in het optimale draaigedrag van de motor, die hiermee zonder vertragingen fluctuerende outputvereisten kan bijhouden.

Digitale Hall-sensoren zijn ingebouwd. Optioneel is een incrementele encoder verkrijgbaar. Er is een breed aanbod aan verbindingsonderdelen verkrijgbaar voor uiteenlopende toepassingen, van Speed en Motion Controller tot bediening en reductor.

Compacte bouw

Het robuuste, compacte ontwerp en de prestaties maken de nieuwe motor geschikt voor veeleisende toepassingen die weinig ruimte voor een motor hebben. Typische voorbeelden zijn elektrische grijpers, kleine handgereedschappen, robotsystemen, laboratorium-automatisering en alle soorten mechatronische apparatuur.

Als er meer ruimte voor de installatie is, kunnen de ‘grote broers’ van de 1645 … BHS, te weten de 1660 … BHS en BHT serie, worden gebruikt. Ook deze bieden goede prestaties in hun grootteklassen. De twee versies zijn geoptimaliseerd voor hoge snelheid (BHS) en hoog koppel (BHT).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven