Ga naar hoofdinhoud

Fast Fibre Optic repeater voor Ex Zone 1

De OZD Profi G12 ATEX van Hirschmann (op de markt gebracht door Belden Commercial Services) is een Profibus FO repeater, gecertificeerd voor gebruik in gevaarlijke omgevingen zone 1, 2, 21 en 22. De optische poorten zijn intrinsiek veilig en hebben een op-is keuring. De repeater heeft een overdrachtsnelheid van maximaal 12 Mb/s en is beschikbaar met een roestvast stalen of kunststof behuizing.

De optische functiemodule met zijn eigen Ex-toelating is ook verkrijgbaar zonder behuizing. Hierdoor kan hij in dezelfde behuizing als de andere componenten worden geïnstalleerd, zodat ruimte wordt bespaard. De optische prestaties van de repeater kunnen continu worden gecontroleerd met de signaalsterkte-uitgangen die kunnen worden geïntegreerd in het procesbesturingssysteem.

Omdat de OZD Profi G12 ATEX 1 repeaters ook ringredundantie ondersteunen, is het mogelijk om Profibus netwerken te implementeren met ring- of lijntopologieën in potentieel explosieve omgevingen zoals in de olie- en gassector en in sommige gebieden van de voedingsmiddelenindustrie. Ringredundantie zorgt er voor dat de FO repeater automatisch overschakelt naar een ander ringsegment zonder meetbare onderbreking, dat wil zeggen binnen 0 ms bij een fout zoals een draadbreuk wordt gedetecteerd. Hierdoor kan een voortdurend hoge schikbaarheid van het netwerk worden gegarandeerd. De fout van de oorspronkelijke aansluitkabel wordt ook meteen gemeld aan het proces besturingssysteem via potentiaalvrije relaiscontacten.

De FO repeaters hebben twee optische poorten en één elektrische poort. Deze zijn ontworpen als Ex-e terminals, evenals de aansluitingen voor foutrelais, meetsignalen en redundante 24 V stroomtoevoer. Busafsluiting en bewaking van de signaalkwaliteit kan via een geïntegreerde schakelaar worden geactiveerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven