Ga naar hoofdinhoud

FANUC breidt gamma CRX collaboratieve robots flink uit

De Fanuc CRX cobots zijn veilig, gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en veelzijdig (foto's: Fanuc)

Fanuc breidt het gamma collaboratieve robots uit met de nieuwe CRX-5iA, CRX-20iA/L en CRX-25iA robots. Fanuc toont de nieuwe robotreeks voor het eerst op IREX (International Robot Exhibition), 9-12 maart 2022 in de Tokyo. Tevens zijn ze virtueel te zien tijdens IREX Virtual, 1-18 maart 2022. 

De nieuwste CRX cobots zijn een aanvulling op Fanuc’s bestaande lijn van CR en CRX cobots. Deze telt nu in totaal 11 cobot modelvarianten om producten van 4 tot 35 kg te hanteren. Dit is de meest uitgebreide line-up van gebruiksvriendelijke cobots die momenteel op de markt beschikbaar zijn.

“We zien een grote vraag naar collaboratieve robots op de Europese markt en willen passende oplossingen bieden voor een breed scala aan toepassingen. Onze cobots zijn ontworpen om elk type producent – klein of groot – te ondersteunen bij het uitbreiden van hun productiecapaciteit met de hoogste betrouwbaarheid”, aldus Shinichi Tanzawa, President & CEO van Fanuc Europe Corporation.

Automatisering met cobots

De uitrol van de nieuwe CRX-5iA, CRX-20iA/L en CRX-25iA cobots volgt op de CRX-10iA en CRX-10iA/L cobotmodellen. De nieuwe CRX-5iA, CRX-20iA/L en CRX-25iA cobots hebben payloads van 5, 20 en 25 kg en hebben een maximale reikwijdte van respectievelijk 994, 1418 en 1889 mm.

De CRX-10iA en CRX-10iA/L cobots hebben beide een payload van 10 kg en een bereik van respectievelijk 1249 mm en 1418 mm. De vijf CRX modellen gecombineerd met Fanuc’s CR serie van groene cobots breidt FANUC’s mogelijkheden uit om meer bedrijven te helpen die op zoek zijn naar automatisering met cobots. 

Veilig, gebruiksvriendelijk en betrouwbaar

De Fanuc CRX cobots zijn veilig, gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en een veelzijdige oplossing voor een brede waaier aan toepassingen. Denk aan inspectie, laden/ontladen van machines, verpakken, palletiseren, schuren, lassen, en nog veel meer. Het IP67-beschermingsniveau (stofdicht en waterdicht) is standaard voor alle vijf CRX-modellen. Zodat klanten ze zelfs in de meest veeleisende omgeving kunnen gebruiken.

Fanuc CRX
De uitrol van de nieuwe CRX-5iA, CRX-20iA/L en CRX-25iA cobots volgt op de CRX-10iA en CRX-10iA/L cobotmodellen

De CRX-cobots kunnen externe krachten detecteren en veilig stoppen wanneer ze in contact komen met een persoon of object. Dankzij deze technologie kunnen de CRX-cobots veilig naast mensen werken zonder dat dure afschermingen nodig zijn. 

Interactieve programmering

De meeste cobots hebben een lichtgewicht en compact ontwerp. Maar de Fanuc CRX cobots bieden meer, waaronder hun grote geschiktheid voor industriële omgevingen. Bovendien zijn ze tot acht jaar lang onderhoudsvrij.

De interactieve programmering stelt gebruikers in staat om robottrajecten aan te leren door de robot handmatig te bewegen. Dit kan ook via een tablet interface met drag-and-drop iconen. De CRX kan worden gebruikt met een standaard 100V/240V voeding. Maar bevat ook energiebesparende functies waardoor het  stroomverbruik amper 400 W bedraagt (met 25 kg payload).

Geavanceerde functies

De serie ondersteunt verschillende van Fanuc’s geavanceerde functies, waaronder iRVision. Deze functie is prima geschikt voor elk bedrijf dat op zoek is naar een hogere efficiëntie. Zelfs voor bedrijven die hun eerste stappen zetten in robotisering. 

FANUC zal beginnen met het verschepen van productie-eenheden van de nieuwe CRX-20iA/L in april 2022. De CRX-25iA en CRX-5iA zullen beschikbaar worden in juni 2022.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven