Ga naar hoofdinhoud

Fairford softstarters nieuw bij Hiflex

De Synergy vormt de nieuwste generatie softstarters van Fairford (foto: Hiflex).

Brexit of geen Brexit, het weerhoudt er Hiflex Automatiseringstechniek niet van om zaken te doen met het Verenigd Koninkrijk. Na de Optidrive frequetieregelaars van Invertek uit Wales heeft het bedrijf uit Ridderkerk nu de softstarters van Fairford uit Devonshire in het programma opgenomen.

Hiflex is dit jaar gestart met de verkoop van deze softstarters. Het Engelse merk biedt drie series softstarters aan, die verschillen in vermogensklasse, montage- en instelmogelijkheden en uitvoering. Voorafgaande aan de start heeft het bedrijf uit Ridderkerk de producten uitvoerig getest. Daarbij bleek gelijk dat de Fairford softstarters eenvoudig in bedrijf te stellen zijn.

Door gebruik te maken van de cursortoetsen en informatie op het grafisch display behoeft de gebruiker slechts drie vragen te beantwoorden.

  • Wat is de applicatie?
  • Wat is de nominale motorstroom?
  • Hoe wordt het start/stop commando gegeven (via toetsenbord, remote signaal of Modbus)?

Binnen twee minuten is de softstarter ingesteld en draait de applicatie. Bij de keuze uit de applicaties kan de gebruiker onder andere kiezen uit roerwerk, compressor, transportband (beladen of onbeladen), crusher, ventilator met hoge of lage massatraagheid, schuurmachine, hamermolen, mixer, spuitgietmachine, vliegwiel van een drukpers, pomp, plunjerpomp, zaagband, cirkelzaag, trilplaat, shredder, zeer zware toepassing en Default.

Agility softstarters

De Agility softstarter biedt een stabiele start -en stopcurve om een efficiënte prestatie te waarborgen. Er is één bouwgrootte voor alle toepassingen van 7,5 kW tot en met 45 kW bij 400-500 VAC.

De overbelastingsbeveiliging beschermt de softstarter bij een volledige I²t motor overbelasting. Het apparaat is voorzien van een intelligente thermische teruglees geheugenfunctie. De overbelastingen worden continu bijgehouden om deze te kunnen beperken, ook al staat de softstarter in de uit-status. Dit, gecombineerd met beveiligingen en diagnostiek, geeft de gebruiker doorzicht en vertrouwen bij een ingeschakelde installatie. Agility event logging is een functie die de laatste 1600 gebeurtenissen opslaat en een snelle en accurate foutanalyse en snelle probleemoplossing mogelijk maakt.

Als de aanloop is voltooid, wordt een ingebouwde bypass ingeschakeld. Hierdoor worden verliezen in de vermogenselektronica van de softstarter voorkomen.

Synergy softstarters

Deze serie vormt de nieuwste generatie softstarters en deze bestrijkt een vermogensbereik van 17 A tot en met 1080 A. De Synergie kenmerkt zich door zijn combinatie van features, prestaties en geringe afmetingen. Met de aanwezige iERS technology wordt energie bespaard op motoren die maar voor een deel worden belast. Omdat geringe afmetingen van een schakelkast steeds belangrijker worden, is bij het ontwerp van de Synergy veel aandacht besteed aan de verhouding tussen af te nemen vermogen en de afmetingen.

Deze softstarter biedt een automatische setup functie die de gebruiker in staat stelt om het apparaat in vier stappen in te stellen. Zoals van een moderne component mag worden verwacht biedt de Synergy een intuïtief aanraakscherm in plaats van drukknoppen.

Deze serie heeft een ingebouwde volledige beveiliging tegen overbelasting van de motor plus volledige datalogging. De in het veld uitwisselbare koelventilatoren en upgradable firmware maken de Synergy servicevriendelijk. Door de uitgebreide mogelijkheid om in- en uitgangen te programmeren, voldoet deze serie aan alle eisen die een gebruiker aan een hedendaagse softstarter mag stellen.

PFE softstarters

Voor wie de voorkeur geeft aan de instelling van de softstarters via potentiometers biedt Fairford de serie PFE. Het vermogensbereik van deze serie gaat van 2,2 kW tot en met 22 kW bij een aansluitspanning van 230 V tot en met 460 V. De starttijd kan worden ingesteld tussen 1 s en 30 s. In het oog vallende eigenschappen van deze serie zijn de interne bypass en overstroombeveiliging. De slechts 45mm brede softstarter is te monteren op een DIN-rail.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven