Ga naar hoofdinhoud

Snelgroeiend Exotec produceert zijn 4000ste magazijnrobot

De snelgroeiende Franse specialist in magazijnrobots Exotec kondigt aan dat het de productie van zijn 4000e robot heeft voltooid (foto: Exotec)

De snelgroeiende Franse specialist in magazijnrobots Exotec kondigt aan dat het de productie van zijn 4000e robot heeft voltooid. Het bedrijf versnelt zijn productietempo om zijn groei te ondersteunen, vooral internationaal.

Exotec produceerde al 4000 robots, en dat terwijl het bedrijf amper zes maanden geleden hun 3000ste robot aankondigde. Dat onderstreept dus de sterke vraag naar het paradepaardje van het Franse bedrijf, de Skypod. Exotec heeft ondertussen 550 werknemers, waarvan er dit jaar 300 zijn aangeworven (150 in Europa). Skypod-robots worden volledig door Exotec in Frankrijk geproduceerd, in het hoofdkantoor van het bedrijf in Croix, van waaruit export naar de hele wereld plaatsvindt.

Financiële prestaties Exotec

Het succes en de internationale expansie van Exotec zijn verder ook zichtbaar in hun financiële prestaties. De afgelopen drie jaar heeft Exotec zijn jaarlijkse omzet verdrievoudigd, grotendeels dankzij hun snelle internationale expansie. Exotec stond bovendien op de achtste plaats in de Financial Times FT1000-lijst van snelst groeiende Europese bedrijven in 2022.

Groeiende vraag

“We zijn erg trots om de productie van onze 4.000ste robot aan te kondigen, slechts zes maanden nadat we de 3.000 bereikten. Dit toont ook de groeiende vraag naar onze producten wereldwijd”, zegt Romain Moulin, CEO en medeoprichter van Exotec.

“We danken dit succes aan de enthousiaste inzet van onze teams, die hun best doen om ons groeitempo bij te houden en te versterken. We blijven ook rekruteren, vooral R&D-profielen, om te blijven innoveren en onze klanten oplossingen te bieden waarmee ze vol vertrouwen naar de toekomst kunnen kijken.” Eerder dit jaar lanceerde Exotec zich ook in de Benelux, waar nog veel potentieel ligt bij bedrijven om de warehouse robotica te implementeren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven