Ga naar hoofdinhoud

Ex-isolatiebarriers

De 9000-serie SIL-gecer-tificeerde Ex barrierreeks van PR Electronics (ver-tegenwoordigd door Vierpool) is uitgebreid. Behalve  de universele transmitters zijn er nu een transmitter/repeater (9106B) en een driver (9107B) beschikbaar, waarbij gekeken is naar eenvoud in functionaliteit.

De 9106B is bestemd om meet-signalen vanuit het Ex-veld in te lezen in de procesbesturing. Zowel twee-draads transmitters (passief), als actieve veldtransmitters kunnen worden aangesloten. De uitgang van de 9106B biedt, net als de overige isolatiebarriers uit de 9000-serie, veel flexibiliteit, omdat deze automatisch checkt of er een actief of passief signaal moet worden gegenereerd. Hierdoor is informatie vooraf over de besturing niet meer noodzakelijk, deze isolatiebarrier voldoet altijd. 

De 9107B is bestemd om stuursignalen vanuit de procesbesturing naar het Ex-veld te brengen om I/P converters in zone 0, 1 of 2 veilig aan te sturen. Beide isolatiebarriers zijn geschikt om, dankzij het twee-weg HART-protocol aanvullende informatie door te laten voor het besturingsysteem, om zo preventief onderhoud aan kleppen mogelijk te maken.

Dankzij nieuwe state-of-the-art technologie is de responsetijd teruggebracht tot minder dan 5 ms, waardoor zelfs kritische procesregelingen vanuit de besturing kunnen functioneren.

De units beschikken over verschillende Ex-keurmerken, zodat deze isola-tiebarriers wereldwijd inzetbaar zijn, zowel voor gas- en stofexplosie-gevaar als voor oplossingen in de mijnbouw.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven