Ga naar hoofdinhoud

Ex i isolatoren voor trillingsensoren

Met de introductie van de nieuwe 9147 serie breidt R. Stahl (vertegenwoordigd door Electromach) haar ISpac familie Ex i isolatoren uit en voegt belangrijke functies toe. De voedingen van de transmitter maken het gebruik van trillingsensoren mogelijk in gevaarlijke omgevingen. Met deze sensoren voor de condition monitoring van machines en installaties kunnen gebruikers al in een vroeg stadium schade detecteren.

De meeste trillingensensoren zijn ontworpen volgens de beschermingsklasse intrinsieke veiligheid (Ex i) en vereisen het gebruik van isolatoren. De nieuwe type 9147 voedingen ondersteunen een brede range van deze sensoren en transmitters. Een makkelijk toegankelijke draaischakelaar maakt een snelle en eenvoudige configuratie mogelijk.

Met een één- en een tweekanaals uitvoering, biedt R. Stahl klanten veelzijdige mogelijkheden. Met de tweekanaals versie kunnen gebruikers 50% ruimte besparen in de schakelkast en zo besparen op de indirecte installatiekosten. Een optimale signaal/ruisverhouding garandeert een nauwkeurige signaaloverdracht. Net als alle ISpac isolatoren zijn de modules leverbaar als afzonderlijke units op een DIN-rail, met een gemeenschappelijke voeding en collectieve foutmelding via de kostenbesparende pac-Bus, of in pac carriers.

De pac carriers maken het vooraf bedraden (pre-wiring) van installaties mogelijk, waardoor de uiteindelijke montage of inbouw op een later tijdstip makkelijker wordt, evenals een foutloze installatie van de isolatoren. Het detecteren van problematische trillingen is zo ongeveer een must bij de conditiebewaking van procesinstallaties met draaiende delen.

Door gevaar te signaleren lang voordat een storing kan optreden, kunnen dure stilstanden worden vermeden. Over het algemeen is trillingdetectie succesvoller dan detectie aan de hand van temperatuur, snelheid of geluid. De complete conditiebewaking van machines omvat uiteraard ook temperatuursensoren, discrete signalen en 4-20 mA signalen. Het ISpac isolatorenassortiment biedt gebruikers oplossingen voor alle mogelijke signaalcombinaties.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven