Ga naar hoofdinhoud

Ewellix lanceert de volgende generatie miniatuur profielrailgeleiders

De nieuwe, volledig roestvrijstalen LLS-serie compacte, lineaire precisierailgeleidingen van Ewellix voor industriële en laboratoriumtoepassingen met een lange levensduur, laag geluidsniveau en lage onderhoudskosten. (Bron: Ewellix)

Ewellix, voorheen SKF Motion Technologies, heeft een serie compacte precisierailgeleidingen op de markt gebracht die geluidsarm, nauwkeurig en onderhoudsarm zijn dankzij de zelf-smerende eigenschappen voor industriële en laboratoriumtoepassingen. 

Een nieuwe serie compacte, lineaire precisierailgeleidingen van Ewellix voor industriële en laboratoriumtoepassingen met een lange levensduur, laag geluidsniveau en lage onderhoudskosten.

Borgplaat

De volledig roestvrijstalen LLS-serie omvat een unieke borgplaat aan de onderkant van de loopwagen die voor extra stevigheid zorgt, evenals een kogelrecirculatiesysteem dat een eenvoudige en goed vergrendelde montage van de loopwagen vergemakkelijkt door de geleidingskogels tijdens montage  en  opslag op hun plaats  te houden.  

De loopwagen is in de fabriek voorgesmeerd en een reservoir zorgt voor een langdurige smering van de geleiderails, voor een soepele werking. Ook zijn de eindafdichtingen van de loopwagen speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat het smeermiddel in de loopwagen blijft en verontreinigingen uit het kogel-omloopsysteem worden geweerd.

Geen onderhoud

De railgeleiders hebben weinig tot bijna geen onderhoud nodig, wat essentieel is voor onderdelen die bestemd zijn voor repeterende processen zoals het nemen van gerobotiseerde monsterneming, 3D-printen of het gebruik van kritische medische toepassingen.

Bovendien zijn de loopwagens en geleidingsrails uitwisselbaar binnen dezelfde voorspannings- en nauwkeurigheidsklassen, dankzij het Ewellix ‘Zero Rail’-ontwerpconcept. Daardoor worden de ontwerp- en de assemblage-vrijheid gemaximaliseerd en kunnen voorraden voor machinebouwers aanzienlijk beperkt blijven.

De railgeleiders van de Ewellix LLS serie hebben weinig tot bijna geen onderhoud nodig, wat essentieel is voor onderdelen die bestemd zijn voor repeterende processen zoals het nemen van gerobotiseerde monsterneming, 3D-printen of het gebruik van kritische medische toepassingen. (Bron: Ewellix)

Veeleisende omgevingen

De LLS-serie is afgestemd op de eisen van de markt, met loopwagenmaten 7, 9 en 12, in standaard of verlengde afmetingen. Afhankelijk van de toepassing is er een lage frictieafdichting of een voorzetafdichting beschikbaar voor veeleisende omgevingen . De geleidingsrails worden standaard geleverd in lengtes tot 1.000 mm, grotere lengtes zijn op bestelling leverbaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven