Ga naar hoofdinhoud

Eurotherm viert vijftig jarig bestaan

Een greep uit het assortiment controllers van Eurotherm (foto: Eurotherm)

Eurotherm – sinds januari 2014 onderdeel van Schneider Electric – viert haar vijftigjarig bestaan. Na een bescheiden begin met een kantoor boven een kleine werkplaats, is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijd erkend merk dat bekend staat om haar geavanceerde instrumentatie, systemen en services.

In 1965 werd het eerste product ontwikkeld, de MK1 temperatuurregelaar. Deze solid-state regelaar was het antwoord op de problemen waar de snel groeiende hightech elektronica van de jaren 60 mee kampte bij het produceren van siliciumkristal. Het apparaat verschafte de benodigde regelnauwkeurigheid voor wat destijds een nieuwe en snel groeiende branche was.

Eurotherm oplossingen

Bij Eurotherm draait alles om het vinden van een passende oplossing gebaseerd op een mix van procesregeling en applicatiekennis om in korte tijd een optimaal werkend proces te leveren die past bij de uitdagingen van de  klanten. Eurotherm International is in 1999 opgegaan in  Invensys, na de fusie van Siebe plc met BTR plc. In januari 2014 tenslotte, is Eurotherm overgenomen door Schneider Electric.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven