Ga naar hoofdinhoud

Europort bevestigt internationaal karakter

Europort 2015 trok nagenoeg evenveel bezoekers als de editie 2013 (foto: Benny Gudde)

De vakbeurs Europort in Ahoy Rotterdam speelt een belangrijke rol als platform voor technologische innovatie in de scheepvaart. De editie van dit jaar, die plaatsvond van 3 tot en met 6 december, trok een ongekende buitenlandse deelname. Er waren vijftien landenpaviljoens en de bezoekers van buiten Nederland waren goed voor 22% van het totale aantal bezoekers. Dit jaar passeerden 29.174 bezoekers de deuren van Ahoy en dat was nagenoeg gelijk aan de editie van 2013 (toen 29.355).

Europort 2015 toonde opnieuw aan dat het een van ’s werelds grootste maritieme evenementen is. Tijdens de week werden meer dan 56 evenementen gehouden, alle gewijd aan het bevorderen van leiderschap in technologie, efficiency, menselijk kapitaal en nieuwe marktkansen.

Eén van de meest succesvolle toevoegingen aan het programma van 2015 was de Europort Masterclass Series, waarin de belangrijkste thema’s verkend in de voorrand van innovatie. De reeks van zes masterclasses en de vier conferenties trokken samen 1955 deelnemers.

De volgende editie van Europort vindt plaats van 7 tot en met 10 november 2017, wederom in Rotterdam. Vóór die tijd wordt nog Europort Romania georganiseerd, namelijk van 10 tot 12 mei 2016 in Constanta.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven