Ga naar hoofdinhoud

Ethernet-communicatiemodulen

Vanaf nu kunnen energiegegevens die met de meetapparatuur uit de productfamilie EMpro van Phoenix Contact worden geregistreerd, centraal via een webinterface worden gecontroleerd en geanalyseerd. Dit is mogelijk dankzij twee nieuwe Ethernet-communicatiemodulen met geïntegreerde webserver. Hiermee kunnen de meetapparaten snel en eenvoudig in bestaande Ethernet-netwerken worden geïntegreerd.

Via de webserver kan dan remote toegang worden verkregen tot de belangrijkste kengetallen van machines en installaties, zoals stroom, spanning, vermogen, energie en harmonischen. Op deze manier kunnen de energiemetingsmodulen ook vanuit de centrale worden geconfigureerd. Het opslaan van meetgegevens en het genereren van alarmmeldingen kan zo individueel worden aangepast.

Met de nieuwe RS-485 Ethernet-gateway wordt het mogelijk om toegang te krijgen tot meerdere meetmodulen via slechts één IP-adres. Daarbij wordt de EMpro MA600 als master in het Ethernet-netwerk geïntegreerd. Alle andere meetmodulen worden dan als slave via de gateway opgenomen in het netwerk. Een korte hands-on video op de website van Phoenix Contact geeft alle belangrijke informatie over het opvragen van energiegegevens via een webserver.

De productfamilie EMpro biedt voor alle meettaken een passende oplossing. Voor de eenvoudige registratie van lokale verbruikers met de compacte EMpro MA250 op de montagerail tot en met meettaken op het gebied van elektrische voedingen tot 700 V AC met het frontpaneel-metingsmoduul EMpro MA600.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven