Ga naar hoofdinhoud

EtherCAT Box met acht fail-safe ingangen

TwinSAFE van Beckhoff is als EtherCAT box beschikbaar met beschermingsklasse IP67. De EP1908 is een EtherCAT Box met acht 24 V gelijkspanningsingangen. Hiermee wordt het waterdicht aansluiten van safety sensoren vanuit het veld mogelijk gemaakt. De EP1908 voldoet aan de richtlijnen van IEC 61508 SIL 3 en DIN EN ISO 13849 PLe. De TwinSAFE oplossing is al geïntegreerd in de Beckhoff IP 20 systemen – de busterminals en EtherCAT terminals. Dat is nu uitgebreid naar het IP 67 systeem met de tegen vochtigheid en stof bestande EP1908 EtherCAT Box.

Tot acht veiligheidssensoren kunnen aan één module worden aangesloten met M12 connectoren. De noodzakelijke logische verbindingen van de verworden signalen worden uitgevoerd door de IP 20 TwinSAFE logica terminal, die de kern van het systeem vormt.

De veiligheidstoepassing wordt geconfigureerd of geprogrammeerd in TwinCAT automatiseringssoftware. Het wordt later geladen via het bussysteem naar een TwinSAFE logicaterminal type KL6904 (busterminal) of EL6900 (EtherCAT terminal).

Alle veiligheidsapparaten in de installatie communiceren met deze logicaterminal. De gecertificeerde functieblokken van de TwinSAFE logicaterminals zorgen voor eenvoudige en goedkope implementatie van alle veiligheidstaken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven