Ga naar hoofdinhoud

ERIKS en Mammoet mogelijk in de verkoop door SHV

Zowel Mammoet als ERIKS worden mogelijk in de etalage gezet (foto: Mammoet)

SHV heeft besloten een mogelijke afstoting van ERIKS en Mammoet te onderzoeken. Dit is het resultaat van het regelmatige strategie-update proces waarbij SHV, onder andere, de samenstelling van SHV als geheel herziet. Het bedrijf maakte dit onlangs bekend in een strategie-update.

SHV is daarbij tot de conclusie gekomen dat het niet de beste manier is om alle acht groepen tegelijkertijd te ondersteunen bij het realiseren van hun volledige potentieel en ambities. Deze acht groepen zijn: SHV Energy, Makro, Mammoet, ERIKS, Nutreco, NPM Capital, Kiwa and ONE-Dyas.

Potentieel voor extra groei

Volgens SHV heeft ERIKS de eerste fase van haar Fuel for Growth-programma met succes afgesloten en haar omzet en winst gestaag zien verbeteren. Toch is er nog veel potentieel is voor extra groei. Met een nieuwe eigenaar kan ERIKS zich niet alleen richten op groei van het bestaande bedrijf, maar ook op overnames.

Wereldwijde projecten

Voor Mammoet bieden de leidende posities in Europa, Amerika en wereldwijde projecten, alsmede de succesvolle afbouw van enkele lokale activiteiten in APAC en MEA en de vorming van de in Dubai gevestigde internationale projectenorganisatie veel potentieel voor toekomstige groei. Net als ERIKS kan Mammoet met een nieuwe eigenaar Mammoet alle mogelijkheden voor verdere uitbreiding onderzoeken.

Beslissing niet lichtvaardig genomen

Jeroen Drost, CEO van SHV: “Het is duidelijk geworden dat het bieden van optimale ondersteuning aan acht groepen niet kan worden gedaan op de manier waarop wij dat zouden willen. Dat betekent niet dat de beslissing om ERIKS en Mammoet mogelijk af te stoten lichtvaardig is genomen. Beide zijn al vele jaren gewaardeerde leden van de SHV-familie en het is met spijt dat wij hen moeten laten gaan.”

“Het belangrijkste voor SHV is nu ervoor te zorgen dat we nieuwe eigenaren vinden die ERIKS en Mammoet en onze collega’s bij deze volgende stap willen ondersteunen. We voelen allemaal sterk deze verplichting en zullen deel uitmaken van elke beslissing in het proces.”

Ook interessant: SABIC en ERIKS sluiten meerjarige overeenkomst voor Vendor Managed Inventory

of: Ponton Mammoet aangedreven door 16 hydraulische aandrijvingen en planetaire tandwielkasten

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven