Ga naar hoofdinhoud

Equinox Split Tray Sorters hebben de vaart erin

Sorteermachines als deze zorgen dat dagelijks duizenden pakketjes kunnen worden verstuurd.

De Split Tray Sorters van Equinox MHE hebben de vaart er flink in. Na de montage van kleine stootdempers van ACE kunnen de machines nu meer pakketten op hogere snelheid sorteren. De split-tray-sorteerders zijn ovaal en aan beide zijden voorzien van werkstations, waardoor de capaciteit wordt verdubbeld.

Sorteermachines van Equinox maken veelvuldig gebruik van trays om producten binnen het systeem te vervoeren. Wanneer een product in een bepaalde tray wordt gelegd, wordt het door middel van het scannen van de barcode geïdentificeerd. Zodra de tray de juiste bestemming heeft bereikt, wordt deze geopend en het product naar het juiste werkstation gebracht. Van hieruit kunnen producten meteen worden verpakt of verzonden.

Om plaats te besparen zijn de draaicirkels verkleind. Om trillingen te vermijden en de vaart erin te houden werden kleine stootdempers van ACE geïnstalleerd. (foto: ACE Stoßdämpfer)

Kleine stootdempers

Om de constructie zo weinig mogelijk plek te laten innemen, zijn bij deze modellen de draaicirkels verkleind. Daardoor komen de trays in de bochten zo dicht bij elkaar dat ze kunnen gaan trillen. In het ergste geval kan dit ertoe leiden dat de dure vracht van de sorteermachine valt. Om dit te voorkomen nam Equinox contact op met de Duitse dempingsspecialist ACE Stoßdämpfer. Het bedrijf adviseerde het gebruik van kleine stootdempers van het type MC150EUM-PP150. Bij een slag van 12,7 mm beschikken deze zelfstellende en onderhoudsvrije moderne machineonderdelen over een energieabsorptie van 20 Nm/slag resp. 34.000 Nm/h. En dankzij de levensduur van maximaal 25 miljoen slagen zijn ze ook geschrikt voor permanent gebruik in moderne sorteerinstallaties.

Zware industrie

Naast het brede assortiment van kleine stootdempers levert ACE ook grotere, nog sterkere modellen, waaronder industriële stootdempers en stootdempers die geschikt zijn voor zware industrie. Deze sterke vertragers zijn in staat om maximaal 126.500 Nm/slag effectief te absorberen.

Het bedrijf uit Hillegom produceert naast sorteermachines voor de logistiek een breed assortiment van automatische sorteersystemen, verpakkingsinstallaties en magazijnopslagsystemen. Naast bekende indicatoren als de postcode of verzendmethode kan het bedrijf ook naar opdracht sorteren, een belangrijke factor voor e-commercebedrijven.

De gebruikte stootdemper van het type MC150EUM-PP150. (foto: ACE Stoßdämpfer)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven