Ga naar hoofdinhoud

Eplan Add-on module

Schakelapparatuur wordt vrijwel overal toegepast waar elektriciteit stroomt. Met de nieuwe “Copper” add-on module van Eplan Software & Service voor Eplan Pro Panel Professional kunnen schakelkasten en de benodigde railsystemen vrij worden ontworpen, geconfigureerd en virtueel geassembleerd.

Met Eplan Pro Panel “Copper” kan informatie van de “Rittal Power Engineering” planningtool, software die wordt gebruikt voor de configuratie en het ontwerp van laagspanning schakelmaterieel, worden gebruikt om de benodigde Rittal systeemcomponenten in een virtueel 3D-model in te passen. De uitgebreide nieuwe engineering oplossing start met het ontwerp van de schakelsystemen.

Met Eplan Pro Panel “Copper” kunnen gebruikers eenvoudig de resultaten van het ontwerpproces invoeren in het complete Eplan project, teneinde verdere virtuele installatie en montage van de schakelkast mogelijk te maken. De “Copper” module maakt planning mogelijk van verschillende componenten, zoals schakelsystemen, gebaseerd op de Ri4Power oplossing van Rittal of het RiLine60 modulaire railsysteem en de TS 8 schakelkast.

Elke rail en de bijbehorende verbindingselementen kunnen afzonderlijk worden ontworpen en virtueel worden geassembleerd. De behuizing en de accessoires, alsmede apparatuur als netschakelaars en stroomonderbrekers en de benodigde koperen rails worden vanuit een online componentenbibliotheek verzameld in Eplan en in elkaar gezet tot een virtueel prototype van de schakelkast.

Waar de railtechnologie eindigt, kunnen gebruikers koperen rails en verbindingselementen vrij ontwerpen binnen de 3D assemblagestructuur en deze, waar nodig, buigen en aanpassen. Ontwerp- en productiegerelateerde informatie, zoals buigradiussen of bedrijfsspecifieke buigvoorschriften, wordt direct gebruikt tijdens het railontwerpproces en bij de verwerking van componenten voor de tekening. Een aparte vormenbibliotheek houdt het aantal varianten laag, terwijl daarmee tegelijkertijd de mate van standaardisatie van de productie en montage toeneemt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven