Ga naar hoofdinhoud

Engineeringsoftware voor stroomrails

Rittal heeft het toepassingsgebied van zijn engineeringsoftware Power Engineering in de nieuwe versie 6.0 uitgebreid. Met deze versie kunnen industriële 60 mm stroomrailssystemen in compacte behuizingen van Rittal worden geconfigureerd. De nieuwe versie bevat niet alleen de productgegevens van de compacte behuizingen AE en CM, maar ook die van de kunststof behuizing KS en van de kast SE 8.

De compacte behuizing AE is zowel verkrijgbaar in de plaatstalen variant met IP 66 als in de IP 69K- en rvs-variant. Ook de kast SE 8 kan in een rvs-uitvoering worden geconfigureerd. Afhankelijk van het kastsysteem kunnen sokkel, bodem- en dakplaten en deurvarianten worden geselecteerd. De gebruiker heeft bovendien toegang tot diverse toebehoren zoals schakelkastverlichting, verwarmingen en andere slotvarianten.

Desgewenst kunnen die automatisch in elke kast worden geconfigureerd. Na het selecteren van de kast en het invoeren van de benodigde parameters kunnen gebruikers de RiLine60-stroomrailsystemen selecteren en plaatsen. Daartoe zijn platte railsystemen tot 30 x 10 mm en de compleet overbouwbare PLS-stroomrailsystemen beschikbaar. Ook PE/PEN/N-railsystemen en kabelkanalen kunnen worden geconfigureerd.

Bij de configuratie van het apparaat kunnen de gekozen stroomrailsystemen of montageplaten aansluitend worden voorzien van RiLine60-componenten. De dynamische stroomrailtoewijzing staat ervoor garant dat de maximale stroomrailhouderafstand wordt aangehouden. Door het warmteverlies te berekenen, kunnen de verliezen voor componenten, stroomrailsystemen en de volledige kast worden berekend. Het resultaat kan dan worden gebruikt als basis voor een klimatiseringsberekening met de software ‘Therm’.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven