Ga naar hoofdinhoud

Engineeringpakket

Met nieuwe, handige functies zoals de Hardware Editor en Visual Object View (VOV) wordt de gebruikersvriendelijkheid van het Lasal all-in-one engineeringspakket van SigmaTek (vertegenwoordigd door SigmaControl) verder uitgebreid en verbeterd. De gebruiker kan eenvoudiger en flexibeler profiteren van de voordelen van Object Georiënteerd Programmeren (OOP), zoals hergebruik van software en de overzichtelijke grafische presentatie en gemakkelijker onderhoud.

De Hardware Editor vereenvoudigt projectontwikkeling, parametrisatie en diagnostiek van de hardwaremodules die in een project worden gebruikt. Automatische hardwareherkenning en automatisch aanmaken van het netwerk verkleint de kans op fouten. Uitbreiding of wijziging in de hardware kan in een later stadium altijd gebeuren.

De Connection Manager die in de Hardware Editor is geïntegreerd, wordt gebruikt om projectspecifieke in- en uitgangen te detecteren. De zogenoemde I/O mapping kan naar behoefte worden uitgebreid of aangepast. In de online-mode kunnen alle actuele in- en uitgangsstatussen worden gevisualiseerd in de Hardware Editor, die diagnostiek en probleemoplossing vereenvoudigt.

Visual Object View
Om het voor de gebruiker mogelijk te maken de grafisch vormgegeven objecten uit Lasal Screen direct in de Lasal Class programmeeromgeving te voegen, is ‘Visual Object View’ (VOV) ontwikkeld. Individuele systeem componenten kunnen offline worden geparametriseerd of gevisualiseerd en getest worden via een online verbinding.

De bibliotheek bevat een selectie VOV-bestanden, zoals initiële start-up of parametrisering van assen, controllers en timers. Met de klik van de muis kunnen deze worden toegevoegd aan bestaande visualisatieprojecten en bewerkt. Verder kunnen in Lasal Screen op een eenvoudige manier individuele VOV-elementen worden aangemaakt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven