Ga naar hoofdinhoud

Engineering software

Het verbeteren van het rendement van bedrijfs-middelen staat voor zowel fabrikanten als gebruikers van (onder meer) verpak-kingsmachines bovenaan de agenda. Om de best moge-lijke resultaten te bereiken, moet rekening worden gehouden met de volledige levenscyclus van een machine, de betrouwbaarheid daarvan en het vervolgens benutten van de mogelijkheden voor optimalisatie. Om dit proces voor machine bouwers te vereenvoudigen en te versnellen, heeft Lenze softwaretools ontwikkeld die de gehele levenscyclus van een machine bestrijken, vanaf het eerste idee tot en met het gebruik. Deze zijn speciaal afgestemd op individuele taken.

Energetisch rendement is daarin een belangrijk element, omdat het kan dienen als criterium voor de beoordeling van de kwaliteit van een specifieke machine concept. Zijn er bijvoorbeeld geen aandrijvingen niet te groot gedimensioneerd. Ook hebben rendementen een directe invloed op de exploitatiekosten van de machine. Met de softwaretools kan reeds in de ontwerpfase het energieverbruik van machines nauwkeurig worden berekend.

Het schaalbare en uitgebreide productportfolio van Lenze, dat het hele spectrum beslaat vanaf aandrijfassen via besturingssystemen tot aan visualisatie, biedt gebruikers in zit opzicht volop ruime. Machinegebruikers kunnen een eerste selectie maken en vervolgens een architectuur opbouwen die is toegesneden op hun eisen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven